Stiri
De ce sunt spirulina, chlorella si iarba de grau SUPER-ALIMENTE
Deseori citim advertoriale are unor companii celebre care spun ca produsele lor contin super-alimente, cu super-proprietati, si, in fond, este vorba de orice aliment natural dar care nu are mereu acele proprietati cu care se lauda agentii de marketing.
Iarba de grau, chlorella si spirulina intra in categoria alimentelor cu beneficii nebanuite pentru sanatate.
Chimistul american Charles Schnabel sustinea in 1930 ca 7 kg de iarba de grau echivaleaza nutritiv cu 160 de legume din gradina noastra. 4 grame din pudra de iarba de grau, de exemplu, sustine cele 1.600 de procente din doza zilnica de vitamina E, 7.000 de procente din mangan, 15.293 procente de riboflavina, 413 procente de nutrienti esentiali.
CITESTE SI: LA CERERA DUMNEAVOASTRA: CUM SE FACE SUCUL DIN IARBA DE GRAU
Cat despre cele doua alge, chlorella si spirulina, devin un super-aliment consumate impreuna. Cele doua se completeaza din punct de vedere nutritiv. Chlorella are mai mult fier si mai multa clorofila decat spirulina, pe de alta parte, in schimb, spirulina este mai bogata in proteine si acid gama-linoleic.
Acidul gama-linoleic este o grasime benefica pentru functionarea creierului. Cele doua alge, consumate impreuna, ofera corpului mai mult nutrienti decat fructele si legumele obisnuite.