Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

De ce tremură pleoapa uneori

De ce tremură pleoapa uneori? Poate că ți s-a întâmplat și ție în timp ce erai la masă și credeai că e din cauza vântului sau în timp ce te uitai la televizor și aveai senzația că aerul condiționat e de vină.

Și curenții de aer pot cauza aceste zbateri ale ochiului, dar când nu există aceste condiții, care e motivul pentru care tremură pleopa?

Corpul ne dă semnale zi de zi și ne spune ce nu funcționează corect. Unul din aceste semnale de alarmă este zbaterea pleoapei. Stările nu ascund nimic grav, dar dacă ignorăm semnalmentele putem să ne agravăm starea de sănătate.

Spasmele pleoapelor sunt destul de des întâlnite și nu reprezintă o premoniție, cum zic bătrânii.

Cauzele pulsațiilor sunt multiple. Somnul prost și insuficient, consumul excesiv de alcool sau cofeină, oboseala cronică, stresul, fumatul sau sportul în exces sunt câteva dintre cauze.

De obicei, acest tremurat dispare fără tratament. Pentru menținerea ochilor lubrifiați, folosește lacrimi artificiale.

Încearcă să reduci alcoolul sau cafeaua dacă ești consumator și să faci sport cu cap. Nu te forța mai ales pe timp de vară când e foarte cald și încearcă să îți faci un program de somn de care să te ții în fiecare zi.

Pentru reducerea stresului, fă plimbări mai des prin aer liber, în parcuri. Citește o carte, ascultă muzica preferată și evită persoanele veșnic agitate care produc și mai mult stres.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top