Connect with us

Revistateo.ro

De ce va deveni Facebook OBLIGATORIU pentru părinți

Stiri

De ce va deveni Facebook OBLIGATORIU pentru părinți

Rețeaua Facebook a lansat un nou serviciu, creat pentru găsirea copiilor dispăruți. Se numește Amber Alert și are ca scop găsirea copiilor despre care nu se mai știe nimic, cu ajutorul imaginilor cu aceștia publicate pe Facebook, scrie revista Descoperă.

Mark Zuckerberg susține că a creat acest serviciu după ce a observat pe Facebook că oricum mulți dintre utilizatori își folosesc contul personal pentru a alerta la disparițiile unor persoane. Pentru a facilita căutarea copilului dispărut, Zuckerberg a inventat Amber Alert: „Acest lucru a inspirat una dintre echipele noastre să realizeze un instrument mai bun, astfel încât reţeaua Facebook să poată fi folosită pentru a ajuta la reunirea unor familii”.

Zuckerberg susține că Facebookul nu este gândit doar pentru a împărtăși momente funny sau momente mai puțin plăcute din viața noastră ci „este şi o reţea care ajută comunitatea noastră să fie o forţă a binelui în lume”.

Cum funcționează Amber Alerts: Atunci când există o alertă de dispariție a unui copil, imaginile cu acesta sunt încărcate și sharuite automat pe fluxul de știri al rețelei (newsfeed), în mod targetat, în funcție de datele de identificare ale copilului (prieteni, prieteni comuni, locuri prin care a fost, zona în care locuiește, grupurile pe care a activat etc).

Theverge.com notează însă că nu toți utilizatorii vor vedea alertele: unii se vor trezi cu dispariții de mai multe ori pe lună sau pe an, alții nu vor vedea deloc aceste alerte. Proiectul este dezvoltat de Facebook împreună cu National Center for Missing and Exploited Children.

Facebook este deja un fenomen global, înregistrând 1,35 miliarde utilizatori activi în fiecare lună. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din populația conectată la Internet din lume intră pe Facebook cel puțin o dată la lună.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top