Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Decizia NEASTEPTATA luata de presedintele Turciei, Erdogan, dupa conflictul militar cu Rusia

Presedintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a avut o prima iesire in urma conflictului militar care a izbucnit intre tara sa si Rusia, dupa ce un avion rusesc a fost doborat de autoritati la granita cu Siria.

Seful statului turc a declarat astazi ca Turcia nu doreste escaladarea conflictului dupa ce a doborat un avion militar SU-24. Erdogan spune ca tot ceea ce face statul sau este sa isi asigure securizarea granitelor.

Erdogan a vorbit intr-o conferinta de presa sustinuta la Istanbul ca avionul rusesc a fost atacat in momentul in care acesta a invadat spatiul aerian al Turciei.

Ieri, ministrul Apararii din Rusia a confirmat informatiile potrivit carora un bombardier tactic SU-24 a fost doborat la granita cu Turcia. Rusia se apara si sustine ca avionul a zburat exclusiv deasupra cerului sirian si nu a intrat deloc in spatiul aerian turcesc.

CITESTE SI: Un copilas sirian, in fata cordonului de politie, in Turcia. Sute de refugiati, blocati la granita cu Grecia

CITESTE SI: Oraș vechi de 5000 de ani, descoperit în subteranul din Turcia

Doborarea avionului rusesc de catre statul turc, la granita cu Siria, si-a aratat primele efecte asupra economiei globale. Pretul petrolului pe pietele globale a explodat dupa ce avionul militar fusese doborat.

La bursa din New York, pretul petrolului a crescut peste zi cu 1,12 dolari, pana la 42,87 de dolari. De asemenea, la Bursa de la Londra, cotatia barilului de titei Brent a urcat cu 1,29 lei pana la 46,12 lei.

Preluare Fresh24.ro

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top