Connect with us

Revistateo.ro

DECIZIE EUROPEANĂ: Obezitatea este un handicap. Ce trebuie să facă TOȚI PATRONII din acest moment

Inedit

DECIZIE EUROPEANĂ: Obezitatea este un handicap. Ce trebuie să facă TOȚI PATRONII din acest moment

Curtea Europeană de Justiție a dat un verdict care reprezintă un precedent ce ar putea fi aplicabil tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene, și nu numai. Este vorba despre o decizie prin care patronii britanici trebuie să îi trateze pe angajații obezi ca pe niște angajați cu un handicap, fapt pentru care trebuie să le acorde anumite facilități pentru a putea munci normal.

Mai exact, patronii trebuie să le asigure scaune mai mari la birou, locuri de parcare speciale și alte facilități, scrie The Telegraph. Motivul pentru care s-a ajuns la această hotărâre a fost considerat de judecători suficient de puternic pentru ca patronii să respecte această decizie: angajații obezi nu își pot îndeplini sarcinile de la locul de muncă, ceea ce este în pierdere atât pentru companii cât și pentru angajații simpli.

CITEȘTE ȘI: SONY PICTURES, ATACATĂ CIBERNETIC. CARE ESTE SUSPECTUL FBI

Hotărârea vine în urma unei plângeri făcute de Karsten Kaltoft, o guvernantă daneză, care susține că a fost demisă de angajatorul ei pe motiv că este foarte grasă. Hotărârea pe care a luat-o Curtea Europeană de Justiție nu vorbește despre cauzele obezității, un procent important al persoanelor obeze fiind cauzat de supraalimentație sau lăcomie.

Peste un miliard de persoane de pe întreaga planetă se confruntă cu obezitatea, o cifră mai mare decât cea pe care o reprezintă persoanele sărace din Africa și anumite state asiatice unde malnutriția sau ne-nutriția afectează 800 de milioane de oameni. Cea mai periculoasă cifră legată de obezitate face referire la copii: 22 de milioane de minori din toată lumea au exces de greutate. Numărul de copii supraponderali crește în fiecare an în Uniunea Europeană cu circa 400.000.

Situația din România nu este nici ea roz fiind sub lupa observației la nivel european: 30% dintre români sunt obezi, iar 20% din populație este supraponderală. 40% dintre copii sunt supraponderali, mai puțin decât adulții, care ating o cifră de 60%. Datele sunt publice și sunt furnizate de Ministerul Sănătății.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top