Connect with us

Revistateo.ro

Retete

Delicioșii MELCI CU CACAO: Rețeta bunicii

Delicioșii melci cu cacao sunt specifici zonei Ardealului, această rețetă fiind inspirată din tainele gastronomiei ungurești. Copilăriile celor din Ardeal nu puteau lipsi fără acești melcișori cu cacao. Iată și rețeta bunicii!

  1. INGREDIENTE PENTRU MELCI CU CACAO:
    1. 250 ml lapte călduț
    2. 1 plic de drojdie uscată
    3. 600 grame de făină pentru cozonac
    4. 2 gălbenușuri
    5. 30 grame de zahăr
    6. 1 jumătate de linguriță de sare
    7. 2 linguri de ulei
    Pentru umplutură:
    8. 100 grame unt
    9. 200 grame zahăr
    10. 60 grame de cacao

CUM SE PREPARĂ MELCII CU CACAO:
1. Amestecați laptele călduț cu drojdia uscată, bine-bine, iar apoi puneți deoparte compoziția pentru 5 minute.
2. Ametecați într-un vas de plastic, separat, gălbemușurile cu făina, zahărul și sarea.
3. Faceți un cerc în centrul făinii și adăugați drojdia cu laptele lăsat pe masă.
4. Frământați aluatul și, între timp, mai adăugați puțin lapte, până la 100 ml pe tot parcursul procesului frământării.
5. Frământați până obțineți un aluat moale, care nu se prinde de fundul vasului.
6. Lăsați aluatul la dospit timp de o oră.
7. După dospit, dacă aluatul este prea mare, împărțiți-l în două bucăți pentru a putea fi folosit mai bine în crearea melcișilor.
8. Modelați cu mâinile aluatul în tot acest timp, încât cele două bucăți să fie împărțite uniform.
9. Puneți deasupra unei foi untul moale, după ce ați înfăinat blatul. Foaia de aluat de la un melc nu are voie să fie mai groasă de 1 cm.
10. Peste unt adăugați apoi zahărul și cacaoa. Răsuciți aluatul sub formă de melc și puneți apoi melcii făcuți într-o tavă de cuptor cu foaie tapetată.
11. Scoateți melcii din cuptor după 10 minute și ungeți-i cu lapte îndulcit.
12. Lăsați-i apoi din nou la foc, timp de 20 de minute.
Poftă bună!

Sursa foto: europalowcost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top