Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Descoperire interesantă despre Regina Elisabeta. Ce legătură are cu România

Cine ar fi crezut că de numele Reginei Elisabeta se leagă România? Un profesor de istorie a făcut o analiză interesantă. Din cercetarea lui reiese că Elisabeta a II-a are rădăcini românești.

Conform profesorului clujean de istorie Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, actuala regină a Regatului Unit al Marii Britanii se trage din Transilvania.

Stră-străbunica Reginei era din Ardeal, spune istoricul. Este vorba despre Claudine Rhedey de Kis-Rhede, care a copilărit la Cluj și este înmormântată în Biserica Reformată din Sângeorgiu de Pădure din județul Mureș.

Claudine s-a născut pe 21 septembrie 1812 în această localitate mureșană și a murit pe 1 octombrie 1841. A fost fata lui Ladislau Rhedey și a baronesei Agnes Inczedi.

Stră-străbunica Elisabetei a copilărit în Palatul Rhedey din Cluj. Fiul ei, Francisc, a fost tatăl reginei Maria a Marii Britanii, consoarta lui George al V-lea, arată arborele genealogic.

Această descoperire epocală e confirmată și de istoricul Tudor Sălăgean care lucrează la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, scrie gazetadebistrița.ro.

„Mănăstireniul este singura localitate din nordul Transilvaniei care figurează, oficial, în tabloul genealogic al ultimelor șapte generații de predecesori ai familiei regale britanice”, a declarat Tudor Sălăgean.

CITEȘTE ȘI: De ce poartă Regina Elisabeta geanta pe partea stângă. SECRETUL a ieșit la iveală

Imaginea care spune multe. Cum au fost surprinși Prințesa Diana și Mr Bean împreună acum 33 de ani

Regina Elisabeta a II-a are un sot pe care nu-l scoate in lume. Ce preocupari bizare are acesta

De ce nu isi serbeaza Regina Elisabeta ziua la data la care s-a nascut

Sălăgean spune că persoanele care nu cred asta pot verifica foarte ușor adevărul istoric. Una din informații este trecută chiar pe site-urile oficiale ale Casei Regale Britanice.

Potrivit arhivelor, stră-străbunica Reginei Elisabeta a murit însărcinată cu cel de-al patrulea copil la vârsta de 29 de ani.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Regina Elisabeta, implicată în scandalul Paradise Papers. Adevărul despre averea ascunsă

Scandalurile cu iz fiscal nu o iartă nici pe Regina Elisabeta a II-a. Se pare că suverana figurează pe lista liderilor lumii care și-au ascuns banii în paradisurile fiscale.

De departe, cel mai greu nume de pe listă este cel al reginei. Conform celor de la Rise Project, proprietatea privată a suverani ar fi transferat într-un cont offshore din Insulele Cayman și Bermuda nu mai puțin de 10 milioane de lire sterline.

Conform aceleiași anchete devoalate de jurnaliști, Regina a investit milioane de dolari în companii cu servicii medicale și credite pentru nevoi personale, conform documentelor Appleby.

Încă din 2007, fondul de investiții al reginei a virat bani într-o companie din Insulele Cayman, care i-a investit într-o afacere ce vindea britanicilor produse în rate cu dobândă de până la 99%.

Compania care stă în spatele acestei mega-afaceri este BrightHouse. Compania a apărut în mai multe scandaluri cu iz penal pentru că ar fi sărăcit o parte a populației britanice. Nimeni nu a știut că în spatele acestui circuit mafiot a stat chiar Coroana.

Un purtător de cuvânt al Casei Regale Britanice și consilier al Reginei a confirmat o parte a informațiilor pentru The Guardian. Purtătorul de cuvânt nu știe dacă respectiva investiție a implicat și compania BrightHouse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top