Connect with us

Revistateo.ro

DESERT DE POST: Bomboane Rafaello

Retete de post

DESERT DE POST: Bomboane Rafaello

Chiar dacă unii dintre voi nu ţineţi post în această perioadă, cu siguranţă nu veţi putea rezista tentaţiei de a pregăti acest desert delicios.

CITEŞTE ŞI: Cum se face nuga

Reţeta pentru acest desert minunat, bomboane Rafaello făcute în casă, este una simplă şi uşor de pregătit. Iată de ce vom avea nevoi:

– 400 grame lapte de cocos (gras), pe care îl găsiţi în magazinele mai mari
– 2 linguri zahăr pudră
– 1/2 linguriţă zahăr vanilat
– 100 grame fulgi de migdale
– 80 grame fulgi de cocos
– o esență de vanilie
– fulgi de cocos pentru topping

Înainte de toate, laptele de cocos trebuie să stea la frigider ore bune, fiind de preferat să îl lăsaţi chiar peste noapte. După ce scoateţi conserva cu lapte de cocos de la rece, întoarceţi-o cu fundul în sus, după care o deschideţi uşor. Pentru acest desert de post nu veţi avea nevoie de lichidul formatla fund, aşa că puteţi să-l daţi deoparte.

Începeţi să pisaţi fulgii de migdale într-un bol, iar într-un altul puneţi laptele de cocos, peste care adăugaţi zahărul pudră şi cel vanilat, după care amestecaţi uşor cu o furculiţă.

Încorporaţi în amestec fulgii de cocos şi pe cei de migdale, după care amestecaţi iarăşi. După ce fulgii au fost încorporaţi bine, începeţi să faceţi bile din compoziţia rezultată, iar pe o farfurie curată şi uscată presăraţi restul de fulgi de cocos, după care tăvăliţi formele sferice.

Se pot mânca pe loc sau se pot depozita în frigider, într-o cutie închisă bine.

Poftă bună!

Sursa foto casadevainilla.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top