Dieta si Sport
DESERT DIETETIC. Budinca de orez cu pere si scortisoara
Budinca de orez cu pere si scortisoara este un desert perfect pentru persoanele care sufera de urticarie. Atat perele, cat si orezul sunt considerate alimente hipoalergenice, iar combinatia de ingrediente din reteta ajuta la reducerea sensibilitatii la diversi factori alergeni!
Ingrediente:
200 g orez basmati brun
400 ml apa
1/2 lingurita sare
600 ml lapte de orez
70 g zahar brun
1 lingura pudra de scortisoara
1 lingura amidon de porumb
1 lingurita extract de vanilie
4 pere organice (bio), spalate, curatate si feliate
Mod de preparare:
Pune orezul cu apa si sarea la fiert, intr-o oala cu capac, timp de 45 de minute sau pana cand orezul absoarbe tot lichidul. Adauga apoi laptele de orez, zaharul si scortisoara si amesteca totul, lasand orezul sa fiarba in continuare, inca zece minute.
Separat, dilueaza amidonul de porumb in putina apa si adauga-l apoi peste orez. Amesteca bine orezul, pe foc, pana cand se ingroasa. Opreste focul, adauga vanilia si lasa preparatul sa se raceasca. Baga budinca la frigider, timp de 2 ore. Serveste desertul rece, cu felii de pere deasupra.