Connect with us

Revistateo.ro

Desertul copilăriei: Lapte de pasăre

Deserturi

Desertul copilăriei: Lapte de pasăre

Dacă ţi-a poftă de lapte de pasăre, avem pentru tine cea mai simplă şi delicioasp reţetă!

Acesta este desertul copilăriei şi nu există persoană care să nu îşi amintească de gustul vanilat al laptelui de pasăre. Ingredienteşe folosite nu sunt deloc scumpe, iar prepararea este rapidă şi uşoară. Iată de ce ai nevoie!

CITEŞTE ŞI: REŢETA CELUI MAI SIMPLU GEM DE CĂPŞUNI

Ingrediente:

– 4 ouă
– 200 de grame de zahăr
– 1 plic de zahăr vanilinat
– 1 litru de lapte
– coaja răzuită de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător se pune tot laptele la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu 50 de grame de zahăr şi zahărul vanilinat. Trebuie să obţineţi o spumă tare, iar zahărul trebuie să se dizolve complet.

Atunci când laptele dă în fiert, se dă focul la minim şi se aşează cu mare grijă găluşte mici de albuş în oală. Se lasă câte două minute pe fiecare parte şi apoi se dă oala la o parte. Se scot cu ajutorul spumierei şi se pun într-un vas.

Într-un bol curat se bat gălbenuşurile cu 3 linguri de lapte, restul de zahăr şi coaja de lămâie. Zahărul trebuie să se dizolve complet, iar compoziţia trebuie să capete consistenţa unei creme. Se adaugă la final restul de lapte şi se pune bolul deasupra unui vas cu apă clocolită, amestecând încontinuu. După ce se îngroasă se ia totul de pe foc şi se lasă câteva minute să se răcească.

După ce s-a răcit complet, compoziţia din gălbenuşuri se toarnă peste găluştele din albuş.

Poftă bună!

Sursa foto:bakeawaywithme.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top