Deserturi
Desertul perfect: Mousse de ciocolată
Pentru a prepara această rețetă grozavă de mousse de ciocolatp ai nevoie de următoarele ingrediente:
CITEȘTE ȘI: 6 ALIMENTE LA CARE SĂ RENUNȚI PENTRU O DIETĂ PERFECTĂ
– 200 ml de smântână grasă
– 4 gălbenușuri mari
– 100 ml de espresso la temperatura camerei
– 3 linguri de zahăr
– un praf de sare
– 15- de grame de ciocolată cu cel puțin 60% cacao
– 2 albușuri mari
Modul de preparare:
Într-un vas încăpător din metal se amestecă gălbenușurile cu două linguri de zahăr, espresso și sarea. Într-un alt vas se pune apă la fiert, iar când apa începe să clocotească se dă focul la minim și se așează deasupra vasul din metal. Se amestecă ușor până ce compoziția devine foarte deschisă la culoare și își dublează volumul.
Se dă vasul la o parte și se adaugă ciocolata, amestecând în continuu până ce se topește.
Cu ajutorul unui mixer se bat albușurile spumă într-un alt vas, adăugând treptat o lingură de zahăr. Compoziția trebuie să se întărească. Se toarnă apoi peste amestecul din ciocolată. La final se încorporează și smântâna treptat.
Spuma de ciocolată se toarnă în pahare sau cești și se lasă la frigider peste noapte. Se scoate la temperatura camerei cu 10 minute înainte de a fi servită și se decorează cu fructe sau frișcă.
Poftă bună!