Connect with us

Revistateo.ro

DESPARTIREA si DEPRESIA de dupa. Cum ne revenim

Stiri

DESPARTIREA si DEPRESIA de dupa. Cum ne revenim

Psihologul american Walter Mischel sustine ca motivul pentru care suferim dupa o despartire este analizarea excesiva a motivelor care au dus la acea separarea.

Despartirea nu este usoara. Orice despartire inseamna o rupere din noi a ceva care ne-a tinut stabili o perioada. Orice despartire inseamna o parasire a unei lumi in care ne simteam iubiti si protejati.

„Bunul simt ne spune ca daca revizitam intens experientele negative prin care am trecut pentru a putea intelege de ce au avut loc, vom reusi in cele din urma sa mergem mai departe. Totusi, noi cercetari arata ca intr-unele cazuri oamenii se simt din ce în ce mai rau daca analizeaza si se gandesc continuu la ceea ce au patit”, sustine psihologul Mischel pentru theguardian.com

„Cand vorbim despre experientele de respingere in termeni de durere fizica, noi folosim o metafora: o inima franta si suferinta emoţionala chiar dor într-un mod fizic. «Ia doua aspirine si suna-ma dimineata» ar fi un răspuns rece şi dur adresat unui prieten care vă sună în miezul nopţii să se plângă de despartirea de cineva drag, dar raspunsul are o baza stiintifica solida”, mai declara Mischel.

Psihologul recomanda o distantare imediata de eveniment si consumarea si cateva aspirine pentru a trece peste impas.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top