Connect with us

Revistateo.ro

Despre boli cronice la tineri - Cum arata adolescentii pe care nu-i vede nimeni

Stil de viata

Despre boli cronice la tineri – Cum arata adolescentii pe care nu-i vede nimeni

Nu toti adolescentii sunt isterici si rebeli si au impresia ca totul li se cuvine. Nu toti adolescentii sunt analfabeti si isi doresc o viata cat mai superficiala posibil.

Nu toti adolescentii se viseaza bogati fara sa miste un deget. Unii lupta pentru vietile lor cu o putere pe care nici Dumnezeu nu stie de unde o au. Despre ei este vorba aici: tinerii cu boli cronice in fata carora nu putem sa ramanem altfel decat inmarmuriti.

Faimoasa fundatie americana „Make a Wish” se ocupa de copiii cu boli cronice grave, care ii impedica sa isi indeplineasca visurile. Tinerii vor sa fie Batman pentru o zi, sa ii salveze pe cei buni de cei rai, dar nu pot. Altii vor sa mearga macar o data la Disney sau intr-un parc de joaca, dar nu pot.

„Am publicat o fotografie pe Facebook in care aveam o masca pe fata” – Ce a urmat de aici

Acesti tineri cresc, iar cand boala lasa urme adanci in sufletele lor, scena vietii se schimba dramatic. Denise Reich, una din tinerele care sufera de o boala cronica, isi povesteste experienta de viata pentru TheMighty: „Am publicat o fotografie pe Facebook in care aveam o masca pe fata. Eram intr-un parc de distractii.

Vreau sa stiti ca acea poza m-a facut si mai nefericita decat sunt deja. Matusile m-au sunat sa imi reproseze ca ma pozez intr-un parc de joaca in timp ce familia se chinuie sa stranga bani pentru boala mea. Multi mi-au spus cum pot sa ma pozez la joaca daca ma simt atat de rau. Mi-au spus ca sunt o farsoare.

Aceste lucruri au ajuns si la urechile mamei mele. O prietena de-a mea s-a nascut cu o coloana vertebrala prea subreda ca sa poata face lucruri pe care altii le fac fara sa le gandeasca: urcatul scarilor sau simpla plimbare erau calvarul.

Mi-a spus ca a trecut prin aceeasi situatie prin care trec eu. Cand reusea sa se miste, o data la ani lumina, a vrut sa impartaseasca acel moment cu prietenii virtuali. Evident, toti au judecat-o si au spus ca joaca teatru.

M-am linistit si mama mea a inteles rautatea celor din jur. Mi-a spus ca sunt o eroina si ca am dreptul sa ma pozez ori de cate ori simt ca viata mea e minunata, chiar daca in corpul meu creste un monstru care poate sa imi inchida ochii in orice zi”.

Ganditi-va la povestea ei inainte de a judeca anumite campanii umanitare sau cazuri sociale pe care le vedeti la televizor. Nu e totul asa cum credeti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top