Connect with us

Revistateo.ro

Despre sângerările rectale

Sanatate

Despre sângerările rectale

Tu știi totul despre sângerările rectale? Aceste probleme nu trbeuie să fie ignrate. Sunt un semn că ceva nu este în regulă în corpul tău. Așa că, dacă observi că și ție ți se întâmplă asta, ar trebui să mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba. Din păcate, uneori, sângerările rectale pot un simptom al unei boli grave. Dar, înainte să intri în panică și să îți pui un diagnstic bazându-te pe informațiile auzite de la alții sau citite pe internet, cel mai bine ar fi să mergi la medic. Numai un specialist poate stabili dacă este sau nu este vorba despre ceva grav.

Tot ce trebuie să știi despre sângerările rectale

Uneori, oamenii ignoră sângerările rectale. Poate cred că este vorba despre o afecțiune ușoară, ce va trece de la sine. Sau pur și simplu le este teamă sau jenă să meargă la un specialist. Însă trebuie să știe că astfel își pot pune viața în pericol.

“Sângele în scaun este un simptom care nu trebuie niciodată ignorat. Nu trebuie ignorat nici la oamenii tineri pentru că poate vorbi despre afecțiuni serioase cum sunt bolile inflamatorii intestinale, rectocolita, boala Crohn, nu trebuie ignorat nici la persoanele mature sau vârstnice pentru că acolo, cel mai frecvent, e legat de un polip, de un cancer ce colon, de o colită ischemică, de afecțiuni serioase. În momentul în care o persoană vede sânge în scaun trebuie neapărat să se adreseze medicului și nu să se liniștească cu ideea am mers, mi-a făcut medicul de familie un tușeu rectal, am hemoroizi.

CITEȘTE ȘI: Medicii atenționează: Cancerul colorectal este, de multe ori, confundat cu hemoroizii

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să știi despre hemoroizii externi. Simptome, cauze și tratament

Da, poți să ai hemoroizi, dar hemoroizii pot fi secundari, asociați adică unei boli deasupra zonei anale care poate fi un cancer, un polip. De atâtea ori s-a diagnosticat printr-un simplu tușeu rectal sau printr-o rectoscopie hemoroizi, au fost bănuiți a fi sursa sângerării și când colo, undeva mai sus, exista un cancer în toată splendoarea dezvoltării lui. Sângerările rectale nu trebuie niciodată puse în sarcina unor hemoroizi depistați. O sângerare rectală trebuie explorată prin colonoscopie totală.”, a spus Liana Gheorghe pentru avantaje.

Așadar, este vorba despre o problemă ce nu trebuie ignorată. Oricine, indiferent de vârstă, trebuie să meargă la medic. Atunci când apar sângerările rectale, nu trebuie să le ignori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top