Sanatate
Despre selfie ca tulburare mintală
Un selfie din când în când nu strică, însă dacă acesta abundă în viața noastră, riscăm să avem o tulburare mintală. Cel puțin asta susțin cercetătorii american, care au catalogat recent acest obicei drept o tulburare mintală.
Selfie, boală grea
Asociația Americană de Psihiatrie a confirmat în mod oficial că autoportretele pe care oamenii le postează pe rețelele de socializare, prin fotografiere, reprezintă primul simptom al unei probleme mintale.
Doctorii au găsit și un nume pentru această boală: selfitis. Dorința obsesiv-compulsivă de a face fotografii autoportret scoate la iveală un nivel de narcisism avansat ce poate duce la histrionism.
Asociația Americană de Psihiatrie susține că există trei stadii ale tulburării: selfitis marginal, selfitis acut și selfitis cronic.
Selfitisul marginal se manifestă atunci când indivizii se autopozează de cel puțin trei ori pe zi, însă nu urcă fotografiile pe Internet.
CITEȘTE ȘI: Vrei să ieși perfectă în poze? Uite cum NU SE FACE un SELFIE!
CITEȘTE ȘI: 5 semne ca iubesti un barbat narcisist
Selfitisul acut e specific celor care postează cele 3 fotografii pe care și le fac. Cât despre selfitisul acut, acesta se caracterizează prin dorința incontrolabilă de a face selfie-uri și de a le posta pe rețelele de socializare de mai mult de trei ori pe zi.
Și cei care se fotografiază în sala de sport sau la jogging sunt în atenția medicilor. Doctorii spun că persoanele obsedate de corpul lor și mai ales de a-l fotografia zi de zi făcând sport au o boală mintală numită tulburare narcisistă a personalității.