Connect with us

Revistateo.ro

Detoxifiere

Detoxifiere eficienta in 2 pasi simpli

Motivul principal pentru care ar trebui sa fii interesata de o detoxifiere eficienta a propriului organism este unul foarte simplu: in zilele noastre, oamenii sunt din ce in ce mai stresati si astfel duc un stil de viata haotic care pune la incercare corpul in fiecare zi.

Desi, in mod normal, corpul este apt sa se curete singur, stresul, constipatia, stilul de viata nesanatos, lipsa de miscare si, mai ales, dieta necorespunzatoare pun mare presiune asupra corpului si prin urmare, nu poate elimina toate toxinele. De asemenea, nivelul crescut de toxine din mediu este nociv pentru organismul nostru si, cum nu poate fi evitat in totalitate, cel mai bine ar fi sa ajuti corpul sa scape de ce e nociv.

Primul pas spre o detoxifiere eficienta a corpului este, evident, reducerea incarcaturii toxice pe cat de mult posibil.

CITESTE SI: 5 alimente pentru detoxifierea colonului. Trebuie sa le consumi si tu!

CITESTE SI: DETOXIFIERE EFICIENTA: cum sa bei apa ca iti cureti organismul!

1. Consuma zarzavaturi si verdeturi

Legumele si plantele verzi sunt bogate in vitamine, antioxidanti si minerale primordiale pentru organism. Incearca sa mananci cel putin o salata pe zi. Ai destule legume din care sa faci o salata exact pe gustul tau care sa iti asigure necesarul de vitamine pe zi. Avocado, varza chinezeasca, varza de Brussels, castraveti, salata verde, ceapa verde, ardei verzi, broccoli, spanac, bame, sparanghel, fasole verde, mazare, dovlecei, anghinare, praz.

Le poti face si pe gratar, pentru a mai diversifica meniul, dar cel mai bine merg consumate in stare naturala, neprocesate.

Legumele verzi sunt bogate in vitamine si fibre care ajuta la eliminarea toxinelor din corp si sunt extrem de benefice functionarii corecte a organismului uman.

2. Renunta la alimentele dulci

Pentru o detoxifiere de succes, incearca sa eviti cat de mult posibil consumul de zahar, carne procesata si gluten. Bea cafeaua sau ceaiul fara sa le adaugi zahar si incearca sa renunti la sucuri (acidulate sau nu) care contin o multime de indulcitori.

Daca nu poti renunta definitiv la acestea, incearca macar sa micsorezi cantitatea consumata pe zi. Aceste bunatati, desi sunt gustoase si dulci, nu fac nimic benefic pentru organism. Din contra, incetinesc activitatea metabolismului.

Ce zici de aceasta metoda de detoxifiere eficienta? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top