Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

DEZVĂLUIRI ISTORICE. Actrița care a fost trimisă să-l cucerească pe Ceaușescu. Ce-a vrut să obțină de la români

O actriță spaniolă a dezvăluit un lucru despre care mulți șușoteau în perioada comunistă, certificat de declarațiile ulterioare Revoluției din 1989 care a schimbat harta Europei.

Sara Montiel, care din păcate s-a stins din viață pe 8 aprilie 2013, a confirmat că artiștii erau folosiți de guvernele comuniste ca agenți secreți în diferite business-uri între fostele țări sovietice.

Sara a fost o actriță și o cântăreață de mare succes în Spania generalului Franco, iar succesul ei a ajuns până la Hollywood.

Sara a declarat că în anul 1965 a fost trimisă de Franco în România, ca să-l convingă pe Nicolae Ceaușescu să le dea lemne spaniolilor, pentru că ei nu produceau nici cât pentru un scaun.

Interviul Sarei în care a făcut această dezvăluire a fost realizat în anul 2012, iar mărturisirile ei capătă sens din punct de vedere istoric.

CITEȘTE ȘI: Cele mai mari secrete ale sotilor Ceausescu

FOTO: AMINTIRI DIN EPOCA CEAUSESCU: Cum arata Abecedarul din 1982. Vezi ce poezii erau ‘la moda’

„Franco m-a trimis în Rusia în schimbul petrolului. Am fost trimisă în calitate de ambasadoare. La vremea respectivă, toți au văzut filmele mele și regimul a vrut să profite de imaginea mea.

S-au dat toate filmele mele în Rusia și în țările satelite ei atunci, țările comuniste, sovietice. Am fost și în România, pentru că în Spania nu aveam lemne nici cât să facem un scaun. Așa că m-a trimis în România să le cer lemne românilor.

Eram conștientă de rolul meu, de dictatură, de tot ce s-a întâmplat. Tu ce ai fi vrut, să mă omoare?”, a declarat Sara pentru o televiziune spaniolă în urmă cu 5 ani.

Vezi videoclipul de mai jos (Sara vorbește despre România la minutul 16)

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Motivul șocant pentru care Nicolae Ceaușescu nu a vrut să își înmormânteze mama într-o zi de 7 iulie

Există câteva episoade din viața fostului dictator Nicolae Ceaușescu umbrite de mister. Anumite enigme au fost deslușite în timp, iar una dintre aceste enigme este chiar decizia înmormântării mamei sale într-o anumită zi.

Despre soții Ceaușescu se știa că au apelat de multe ori la vrăjitoare, se știa că le era frică de farmece. Superstițioși din fire, cei doi au luat multe decizii de teamă că vor păți lucruri grave.

Fostul lider comunist a refuzat să își înmormânteze mama, pe Alexandrina, în ziua de 7 iulie 1977. Inițial. Ceaușescu a vrut să-și îngroape măicuța pe 7 iulie 1977, însă după ce s-a consultat cu bătrânii din Scornicești, a schimbat data înmormântării.

Sătenii i-au spus că nu e bine să își îngroape mama într-o zi a cărei date are o cifră care se repetă de prea multe ori, în acest caz cifra 7. 07/07/1977 era considerată o dată fatidică la acea vreme. Nicolae și Elena erau speriați de această cifră, motiv pentru care au decis să mai amâne puțin înmormântarea.

Ceaușescu a ales într-un final să-și îngroape mama trecând peste această superstiție după obiceiurile creștine. Dictatorul a plâns ca un copil în momentul în care preotul ținea slujba de înmormântare a mamei sale, Alexandrina, scriu cei de șa știrilekanald.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top