Connect with us

Revistateo.ro

Dieta Cambridge

Cura de Slabire

Dieta Cambridge

Dieta Cambridge a fost inițial o dietă cu un foarte scăzut nivel al caloriilor. Astăzi programul cuprinde șase pași  spre pierderea în greutate, cu recomandări calorice diferite. Dieta de față își are originea în cercetările privind obezitatea conduse în anii 1960 și 1970 de către doctorul Alan Howard, cercetător la Universitatea Cambridge.  În prezent Dieta Cambridge este un produs universal recunoscut, cu desfacere în toată lumea.

Acest plan în mai multe etape depinde de produsele asociate, special create și lansate ca mărci pe piață sub form unor amestecuri de mai multe pulberi cu apă sau alte lichide.

CITEȘTE ȘI: DIETA CU ALIMENTE CRUDE

Scopul programului prin prima etapă este de a atinge un nivel scăzut al acumulării de corpi cetonici, prin intermediul unei  diete sărace în carbohidrați și calorii, astfel că persoanelor care urmează acest regim  nu le sunt permise în acest stadiu unele dintre pliculețele Tetra Briks. Pe măsură ce se pierde în greutate, caloriile sunt treptat crescute, până când individul ajunge la faza de menținere a greutății (etapa 6). Fiecare client lucrează cu un consilier certificat de la Universitatea Cambridge.

Dieta promovează patru niveluri în obținerea succesului: pregătirea, pierderea în greutate, stabilizarea greutății și menținerea acesteia. Acestora le corespund șase etape:

– Etapa 1 – între 415 – 554 calorii pe zi pentru maxim patru săptămâni fără întrerupere

– Etapa 2 – 790 calorii pe zi

– Etapa 3 – 1000 calorii pe zi

– Etapa 4 – 1200 calorii

– Etapa 5 – 1500 calorii pe zi

– Etapa 6 – peste 1500 calorii pe zi.

Pierderea în greutate are legătură cu aportul scăzut de calorii, astfel încât odată ce persoana nu mai utilizează produsele și mărește iarăși aportul caloric, este posibil să se îngrașe din nou. Fiecare masă asigură o treime din cantitatea zilnică recomandată de vitamine și minerale, dar acest lucru poate varia de la țară la țară. Se recomandă un consum adecvat de lichide.

Iată cum poate arăta meniul unei zile la o astfel de dietă:

– Mic dejun: Plic vanilie, cafea neagră 1 – ½ căni de apă

– Gustarea 1: ¾ căni de apă

– Prânz: plic Cappuccino, ceai negru, 2 căni de apă.

– Gustarea 2:  ¾ căni de apă

– Cină: Plic Bananna, ceai negru, ½ căni de apă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top