Connect with us

Revistateo.ro

caderea parului

Sanatate

Dieta care OPRESTE caderea parului. Ce sa mananci pentru o podoaba capilara superba!

Daca ai probleme cu podoaba capilara si iti cade parul, afla ca cel mai important factor este dieta pe care o urmezi. Iata ce sa mananci ca sa ai un par sanatos si puternic.

Este normal sa pierzi intre 50 si 100 de fire de par zilnic. Mai mult de atat inseamna ca ai o problema, care decurge, cel mai probabil, din dieta pe care sa o urmezi. Ai grija, caci hipotiroidismul poate fi o alta cauza pentru caderea parului.

Este important sa stii ce alimente pot provoca alopecia (caderea parului) si ce alimente sa incluzi in dieta ta astfel incat sa revigorezi firele de par si sa le stimulezi cresterea. De exemplu, desi este extrem de necesara organismului, vitamina A, consumata in doze mari, poate cauza caderea parului.

Ouale crude sunt bogate in avidina, o proteina care se combina cu biotina (care ajuta parul sa creasca) si ii reduce efectele. Deci nu consuma oua crude!

De asemenea, dietele severe si cele care nu au un aport nutritional mare pot duce la o lipsa de nutrienti ce duce la caderea parului.

Dieta care opreste caderea parului

Cel mai bine este sa mananci fructe si legume prospete cat cuprinde – contin flavonoide, care protejeaza foliculii de par. Biotina este necesara pentru sanatatea pielii si a parului, asa ca alege alimentele ce contin aceasta substanta benefica: drojdie de bere, orez brun, mazare verde, ovaz, soia, seminte de floarea soarelui.

Consuma acizi grasi esentiali – seminte de in sau ulei de peste, care imbunatatesc textura parului si previn uscarea parului, astfel incat sa nu se rupa.

Vitaminele C si E imbunatatesc circulatia sanguina in scalp si ajuta actiunea antioxidantilor in firul de par. Consuma suplimente cu minerale, cuplu si siliciu.

Imediat dupa ce te trezesti, pe stomacul gol, consuma o cantitate mica de drojdie – o biluta cam cat unghia. Bea 2 pahare cu apa.

Mananca in fiecare dimineata ovaz cu lapte de soia si o lingurita de seminte de in.

Pe parcursul zilei consuma fructe si legume cu vitamina C, precum citrice, patrunjel, ardei. In fiecare seara ia un supliment alimentar cu minerale.

Respecta aceasta dieta si vei observa cum firele de par se regenereaza.

Slabeste peste noapte cu apa de ovaz. Nu te costa aproape nimic

Toata lumea vrea sa slabeasca si cauta solutii rapide pentru a da jos kilogrmele in plus, in cel mai scurt timp.

Daca iti doresti sa arati mai bine de Craciun si de Revelion, poti incerca o solutie naturala si fara efecte adverse, apa de ovaz.

Ce ai spune daca ai putea slabi numai cu apa? Ei bine, acest lucru este posibil. Nu este vorba despre apa simpla, ci de o apa ceva mai speciala. Tot ce trebuie sa faci este sa o amesteci cu ovaz.

Ovazul este cunoscut pentru proprietatile sale. Acesta reduce nivelul de colesterol, datorita prezentei betacarotenului. De asemenea, intareste sistemul imunitar. Datorita fibrelor din ovaz, pot fi prevenite infectiile bacteriene si virozele respiratorii.

De asemenea, protejeaza inima. Antioxidantii care se gasesc in ovaz lupta impotriva radicalilor liberi si protejeaza vasele de sange impotriva depunerilor de colesterol. In caz ca nu stiai, ovazul regleaza nivelul de zahar din sange, iar fibrele confera o senzatie de satietate.

In cazul in care vrei sa slabesti, poti incerca apa de ovaz. Aceasta stimuleaza pierderea in greutate.

Slabeste cu apa de ovaz. Consuma intre mese preparatul

Ai nevoie de:

1 cana de ovaz

3 cani de apa
pudra de scortisoara, dupa gust
2 lingurite de miere.

Se adauga doua cani de apa in blender apoi se pune peste ovazul. Se adauga scortisoara, iar apoi se lasa jumatate de ora pentru a se inmuia. Se adauga si restul de apa si se amesteca bine, pana la omogenizare. Se strecoara amestecul.

Bea inainte de micul dejun un pahar. Daca vrei sa slbesti mai mult, consuma preparatul si intre mese.

3 Comments

3 Comments

  1. Emilia

    2016-12-12T14:00:05+02:00 at 2016-12-12T14:00:05+02:00

    Pe mine m-a ajutat sa mai opresc din caderea parului produsul folixin.

  2. Ionascu

    2018-07-23T14:29:02+03:00 at 2018-07-23T14:29:02+03:00

    Foarte important e sa acordam o importanta mare stilului nostru de viata. Daca vom avea un consum echilibrt de vitamine nu cred ca vom avea probleme cu cadere parului. Conteaza foarte mult alimentatia pe care o avem, daca ne dorim sa nu ne confruntam cu caderea parului.

  3. Andrei

    2018-09-24T15:11:18+03:00 at 2018-09-24T15:11:18+03:00

    Problemele cu caderea parului pot sa aiba si cauze de natura endocrina. Din aceasta cauza trebuie sa fim foarte atenti la sanatatea glandelor noastre, mai ales la tiroida.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top