Stiri
Dieta care reduce riscul de Alzheimer la jumătate
Potrivit studiilor recente, există anumite alimente care ar putea reduce riscul aparitiei Alzaheimerului la jumatate. Nu este o dieta stricta si meticuloasa, însa cu un consum regulat al produselor indicate ai putea reduce riscul cu cel puțin 35%.
CITEȘTE ȘI: AI PICIOARELE UMFLATE? IATĂ CÂTEVA REMEDII RAPIDE
Practic, aceasta este o fuziune dintre două diete, cea mediteraneeană și dieta Dash. Cele două au primit o mare atenție pe parcursul ultimilor ani, datorită alimentelor sănătoase și a rezultatelor spectaculoase care au fost obținute în urma lor. Această dietă este formulată pe două grupe de alimente: cele sănătoase care trebuie neaparat consumate și cele pe care trebuie să le eviți cu orice preț. Respectând aceste reguli nu numai că vei reduce riscul îmbolnăvirii de Alzheimer, dar te vei simți mult mai bine și vei avea un tonus mai bun.
Meniul normal ar trebui să conțină: verdețuri, legume, nuci, fasole, linte, cereale integrale, fructe de pădure, pește, păsări de curte, ulei de măsline și vin. Trebuie să eviți pe cât posibil: carnea roșie, dulciurile, alimentele prăjite. Untul și margarina sunt permise într-o cantitate maximă de o lingură pe zi.
Studiul în urma căruia a fost creat această dietă s-a efectuat pe aproximativ 1000 de participanți, pe o perioadă de 9 ani. Cercetătorii declară că se fac în continuare cercetări pentru a se confirma relația cauză-efect dintre această dietă și boala Alzheimer, însă există cu certitudine o legătură strânsă între ele. În plus, acest tip de alimentație reduce riscul apariției diabetului de tip 2 și a bolilor de inimă.