Connect with us

Revistateo.ro

dieta paleo

Cura de Slabire

DIETA PALEO: slabeste cu dieta oamenilor preistorici!

Dieta Paleo este foarte populara, deoarece nu este greu de urmat si se bazeaza pe un model stabilit de urmasii nostri acum 40.000 de ani.

Practic, dieta Paleo, presupune un consum ridicat de proteine, putine alimente procesate si multe legume si fructe. Acest regim se poate transforma cu usurinta intr-un stil de viata sanatos si foarte la indemana pentru omul modern.

Chiar daca este un stil de viata adoptat de stramosii nostri acum zeci de mii de ani, este la fel de actual si astazi, deoarece ADN-ul uman nu s-a schimbat, iar nevoile corpului sunt aceleasi. Practic, oamenii pesterilor mancau instinctiv – simteau, asadar, de ce are nevoie corpul lor – fara alte tentatii.

CITESTE SI: Ai tensiunea arteriala MARE? Include aceste alimente in dieta ta ACUM!

CITESTE SI: Un condiment iti face DIETA mai EFICIENTA!

Alimente recomandate in dieta Paleo: fructe de sezon, legume, carne slaba, peste si fructe de mare, nuci si seminte, grasimi sanatoase – din ulei de masline, seminte de in, ulei de peste. Alimentele care nu sunt recomandate in dieta Paleo sunt: lactate, cereale, alimente procesate, leguminoase, amidon.

Dieta Paleo asigura necesarul de vitamine si nutrienti necesari pentru organism, reduce indicele glicemic si asigura nivelul de energie de care ai nevoie.

Principala regula a acestui regim alimentar este: CAT MAI SIMPLU. Asadar, carnea, legumele si fructele se prepara cat mai simplu, fara alimente procesate. Ca sa fie 100% eficienta, tine cont de urmatoarele:

– legumele ocupa 2/3 din farfurie, iar portia de carne e recomandat sa fie de marimea unei palme

– exclude lactatele, cerealele, zaharul, alimentel procesate; deci tot la ce nu aveau acces stramosii nostri

– poti sa mananci cat de des vrei, ba chiar este recomandat sa mananci cand ti-e foame, atat timp cat tii cont de raportul 2/3 legume, 1/3 proteine

– omul preistoric facea miscare, asa ca, daca vrei sa adopti dieta Paleo, adopta un stil de viata activ, cu exercitii fitness, cel putin 30 de minute pe zi

ATENTIE! Daca suferiti de vreo afectiune, in special una digestiva, consultati medicul inainte de a incepe o dieta!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top