Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

DIETA SARACULUI – ce organe ajuta

Multe dintre curele de slabire implica si costuri substantiale. Daca vrei sa dai kilograme in mod sanatos, fara a te complica cu preparate exotice despre care trebuie sa te documentezi mult inainte, alege sa te alimentezi asa cum o fac taranii.

Alimentele cu care ne-au obisnuit bunicii sarmani fac foarte bine organismului nostru, din mai multe puncte de vedere. Cartofii, varza, fasolea sau ardeii murati sunt un adevarat medicament pentru o serie de organe.

In Romania se consuma, in medie, aproape 100 de kilograme de cartofi pe an, devenind un aliment de baza, al doilea aliment ca importanta dupa paine.

Dieta saracului este confundata adesea cu dieta poloneza, care presupune numai consumul de cartofi. Spre deosebire de dieta cu cartofi a polonezilor, dieta saracului are in meniu si legume verzi pline de vitamine si nutrienti esentiali.

CARTOFUL, BUN LA OASE

Fierul, calciul, fosforul, magneziul si zincul din cartofi ajuta la construirea si mentinerea structurii oaselor. Fierul si zincul, de pilda, sunt elemente importante in producerea colagenului. Asadar, introdu cartofii in dieta ta daca vrei sa iti mineralizezi oasele.

CITESTE SI: Si tu gatesti cartofii in acest mod? Niciodata sa nu mai faci asta!

CITESTE SI: Toate gospodinele gresesc daca pun VARZA MURATA asa!

FASOLEA MICSOREAZA RISCUL DE A FACE CANCER LA COLON

Fasolea reduce riscul de a face cancer la colon si, de asemenea, colesterolul rau din sange. O alta boala pe care fasolea o previne este diabetul de tip II.

VARZA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

Varza este un super-aliment pe care si-l permite oricine. Nu degeaba este introdusa in dieta saracului. Proprietatile verzei sunt nenumarate dintre care le enumeram pe urmatoarele:
– Contine fibre si previne aparitia constipatiei promovand un tranzit intestinal sanatos;
– Trateaza ulcerul (mai ales sub forma de suc) datorita proprietatilor sale alcaline si a glutaminei (substanta ce ajuta la reducerea inflamatiei mucoasei stomacale);
– Este un aliment excelent mai ales pentru gravide intrucat varza fereste nou-nascutul de malformatii congenitale;
– Varza are un continut ridicat de vitamina C, recunoscuta pentru intarirea sistemului imunitar. Varza contine si betacaroten, element care ajuta la o vedere mai buna;
– Varza rosie, de pilda, ajuta sistemul nervos central si previne aparitia bolilor nervoase ori cele de uitare, precum Alzheimerul

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top