Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Doar așa îți dai seama dacă un nodul la sân e periculos sau nu. Detaliul care te poate salva

Modificările care au loc în organismul unei femei pot ridica semnale de alarmă. Unele sunt normale, altele pot fi cauzate de stres și dezechilibre hormonale.

Când devine periculos un nodul la sân

Ignoranța duce de cele mai multe ori la dezvoltarea unor boli teribile, precum cancerul mamar.

Nodulul la sân poate fi benign sau malign, însă cum își poate da seama o femeie de asta? Medicii susțin că există câteva diferențe între un nodul periculos, posibil cancer, și unul normal, dar deranjant mai ales din punct de vedere psihologic.

Nodulul este o masă de țesut din interiorul sânului ce se formează prin înmulțirea necontrolată a celulelor mamare într-o zonă a sânului.

Cele mai multe tumori benigne apar la femei după vârsta de 30 de ani. Fibroadenoamele sau tumorile benigne sunt tari și nedureroase în majoritatea cazurilor.

De pildă, chisturile mamare sunt pline cu lichid și nu sunt maligne, iar ele apar după vârsta de 35 de ani.

O femeie trebuie să își facă griji în următoarele situații:

1. Dacă nodulii dor foarte tare, iar sensibilitatea se extinde la tot sânul;

2. Dacă simți o formațiune (nodul) cu marginile bine definite;

3. Dacă nodulul este întărit și își schimbă culoarea sau forma de la o zi la alta;

4. Dacă simți o formațiune în zona axilei, un soi de durere fără să existe vreo excrescență sub braț;

5. Dacă te confrunți cu scurgeri de sânge în zona mamelonului;

6. Dacă te dor oasele.

Consumul de varza rosie previne cancerul la san

Varza rosie, aliatul femeilor impotriva cancerului la san

Varza rosie contine o serie de vitamine si minerale esentiale. Este plina de antioxidanti intrucat contine 85% din necesarul zilnic de vitamina C plus 20% din necesarul de vitamina A.

Vitamina C are efecte anticancerigene si antiimbatranire si ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Putina lume stie ca, de pilda, varza rosie contine mai multa vitamina C decat portocalele sau decat varza verde.

Atunci cand introduci varza rosie in salata ta nu doar ca ii oferi o savoare speciala, ci iti protejezi si corpul de radicalii liberi care incurajeaza formarea tumorilor canceroase. Conform Self Nutrition Data, varza rosie previne aparitia cancerului datorita continutului de fitonutrienti esentiali refacerii enzimelor sanilor.

Compresele cu varza iti vindeca ranile

De asemenea, varza rosie este recomandata si pentru bolile gastrointestinale. Continutul ridicat de fier si sulf, minerale care curata aparatul digestiv, bolile stomacului devin istorie. In plus, aceasta varza mai contine si sulforafan, un compus chimic care poate bloca aparitia cancerului la colon.

Poti aplica comprese cu varza pe rani deschise, cicatrici sau zone cu puroi pentru a vindeca simptomele acestora. De asemenea, daca te-ai taiat la deget sau te-ai intepat cu un ac ori ai cazut si ti-ai julit genunchiul, pune repede sare si varza rosie in zona afectata pentru a stopa sangerarea. Vitamina C din aceasta leguma si sarea iti vor vindeca rana in cel mai scurt timp.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top