Stiri
Doctorul Dumnezeu de la spitalul Sf. Pantelimon decidea cine moare. DETALII SOCANTE
In urma investigatiilor publicate pe tolo.ro, sefa ATI, Laura Constantinescu, si asistenta sefa, au fost suspendate de conducerea spitalului care are grija de peste 800.000 de oameni din doua sectoare din Capitala.
Intr-o inregistrare publicata luni, 30 mai 2016, sefa ATI de la Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu, explica medicilor pe cine prefera sa salveze, in contextul in care medicamentele nu erau suficiente. ”Daca dam la toti, nu mai avem medicatie pentru aia care merita”, spunea Laura Constantinescu.
Cadrele medicale nu inteleg de ce nu sunt bani de medicamente, in conditiile in care programul AP – ATI atrage din partea autoritatilor 70 de milioane de euro pe an. Totusi, la ATI Sf. Pantelimon, medicamentele cumparate sunt tinute sub cheia asistentei sefe. Si personalul din aceasta unitatea medicala se intreaba cum de au aparut intr-un dulap peste 800 de doze din antibioticul Colistin din programul AP- ATI, ”care in calculator figurau administrate pacientilor”.
Investigatie_GSP from Gazeta Sporturilor on Vimeo.
” – Doamna doctor Constantinescu, avem o inregistrare in care vorbiti despre felul in care se prioritizeaza medicatia in functie de sansele pacientilor.
– Stiti, in lumea medicala e multa invidie si rautate.
– Sigur ca asa e. Dar sunt vorbele dumneavoastra.
– Ce am spus?
– Va citez: „Eu am propus o chestie care mi s-a parut de bun-simt. Hai sa dam la aia tineri si la aia cu sanse!”.
– Nu scoateti din context, va rog!
– Nu scoatem. Va citim tot. Contextul era ca le spuneati colegilor ca nu sunt medicamente pentru toata lumea si ca daca s-ar da la toti ati termina inainte de 20 ale lunii. Totusi, programul AP-ATI la nivelul tarii inseamna 70 de milioane de euro. Cum de lipsesc din nou medicamentele?
– Dar din program se cumpara medicamente, se repara aparatele, se cumpara reactivi. si nu mai inseamna atat de mult, credeti-ma.
Citeste si: Ne mai miră că sistemul sanitar este LA PĂMÂNT? Uite ce se întamplă de câţiva ani încoace!
Cea mai bună asistentă medicală din Anglia este o româncă
– Oricat inseamna, va spunem sincer ca fraza dumneavoastra pare ca discriminati pacientii care nu sunt tineri sau care sunt critici. Or, programul este conceput exact pentru cei critici!
– Sa va dau un exemplu. Am avut pacienti de 88, 86, 87, pacienti de 92, de 93 de ani. Eu vorbesc de realitate. De exemplu, daca vine un batran de 92 de ani cu un accident ischemic, care ii inunda o jumatate de creier si mai face si o bronhopneumonie, ca familia l-a tinut mult acasa, sansele lui sunt foarte mici. Nu inseamna ca nu-l tratam, ci doar ca-i dam un medicament mai slab.
Citeste continuarea in pagina urmatoare