Connect with us

Revistateo.ro

Doi români au ajuns în elita fotografilor din întreaga lume. Povestea lor

Stiri

Doi români au ajuns în elita fotografilor din întreaga lume

Cea mai mare competiție foto din lume, Sony World Photography Awards, îi are în acest an concurând pe doi fotografi românia: Cosmin Bumbuț și Daniel Necula, amândoi fotografi profesioniști care surprind lumea în cele mai inedite ipostaze.

Fotografiile pentru care s-au calificat în competiția elitelor în arta foto au teme diferite: Cosmin Bumbuț prezintă o serie de imagini din 35 de închisori din România iar Daniel Necula a fotografiat o femeie pe bicicletă, în alb negru, dintr-un unghi interesant. Necula semnează fotografia Enhanced în categoria Open.

CITEȘTE ȘI: ACEASTĂ FOTOGRAFIE ÎȚI POATE AFECTA CREIERUL

Fotografiile românilor vor putea fi văzute la Somerset House din Londra, în cadrul expoziției 2015 SOny World Photography World Exhibition, începând cu luna aprilie până pe 10 mai. Fotografii români sunt mândri că au ajuns atât de departe, deoarece la competiția foto din acest an s-au înscris 173.444 de persoane din peste 170 de țări.

Cele două categorii, Open și categoria profesioniștilor, au următoarea regulă în concurs: pentru categoria Open se poate participa cu o singură fotografie, iar pentru cea de-a doua cu un set de imagini pe o anumită tematică, aleasă de fotograf.

Sursă foto: businessmagazin.ro

Sursă foto: businessmagazin.ro

Daniel Necula va afla dacă a câștigat premiul Sony pe 31 martie, iar pentru categoria profesioniștilor câștigătorii vor fi anunțați pe 23 aprilie, la Londra. Pe 31 martie, zece fotografi care s-au înscris la categoria Open vor fi premiați de juriu.

Marele premiu acordat în cadrul galei de la Londra se numește L’Iris d’Or, pentru cel mai bun fotograf profesionist al anului, care va primi și un cadou de 25.000 de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top