Connect with us

Revistateo.ro

Doliu în BOR: O maică iubită de mulţi, a murit

Stiri

Doliu în BOR: O maică iubită de mulţi, a murit

Iubită şi apreciată de mulţi, Maica Serafima mai avea un an şi împlinea un secol pe acest pământ, dintre care aproape 90 de ani i-a petrecut în rugăciune, în mănăstire. Era extrem de recunoscută, iar oamenii veneau special la ea pentru a o ruga să vegheze asupra lor şi să ceară ajutorul lui Dumnezeu în numele celor abătuţi de soartă.

„Veneau oamenii și-mi spuneau să-i pomenesc la rugăciune și îi pomeneam până veneau a doua oară. Ei cunoșteau că fac rugăciune, le mergea bine acasă. Și se întrebau: De unde e veselia aceasta la mine? Se roagă măicuța pentru noi. Hai iară la dânsa. Dacă îi pomenesc, ei își aduc aminte de mănăstire și sunt veseli. Ferească Dumnezeu ce-i în lume, Maricică. Cheltuială și necaz. Eu nu m-aș duce de la mănăstire”, o citează doxologia.ro pe maică.

CITEŞTE ŞI: Rugăciunea către Arsenie Boca pentru a scăpa de boli

Maica Serafima avea vorbe de înţelepciune pentru toţi cei care călcau pragul Mănăstirii Războieni, pe care-i îndemna la iubire.

„Dragostea, fraţilor, să nu vă lipsească. Căci dacă nu ai dragoste, nimic nu poţi face“, îi îndeamna maica Serafima de la Mănăstirea Războieni din judeţul Neamţ pe toţi cei pe care îi întâlnea sau o vizitau. Un an o mai despărţea de-un secol şi de exact nouă decenii de când a intrat în această mănăstire. Avea mult entuziasm, povestea istorioare cu tâlc pentru sufletul fiecăruia şi râdea cu poftă când îşi amintea vreo întâmplare hazlie din viaţa sa. O clipă nu stătea posacă. Pentru cei din jur, omul acesta era ca un pahar de apă rece într-o zi toridă”, povestesc cei de la basilica.ro.

sursa foto ziarullumina.ro

sursa foto ziarullumina.ro

„Se ruga, se ruga în permanenţă. Citea şi zi şi noapte, avea putere şi credinţă mare. Era o maică plină de viaţă şi optimistă, cred că optimismul a ţinut-o atâţia ani. Râdea tot timpul, nu am văzut-o de prea multe ori supărată. Era bucuroasă. Şi acum a avut un sfârşit frumos. Nu s-a chinuit”, a povestit, pentru ziarullumina.ro, maica Olimpiada Neagu, stareţa la Mănăstirea Războieni.

Slujba de înmormântare a maicii va avea loc miercuri, la Mănăstirea Războieni, locul pe care l-a slujit cu atâta evlavie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top