Connect with us

Revistateo.ro

Dormi la prânz? Uite ce se întâmplă cu organismul tău!

Stiri

Dormi la prânz? Uite ce se întâmplă cu organismul tău!

Evoluția a dus ca oamenii să împartă cele 24 de ore, cât ține o zi, pentru a dormi și pentru a fi activi. Cu toate acestea, activitățile zilnice ale societății actuale fac să existe un oarecare derapaj în acest program setat de natură, astfel că ajungem să ne odihnim tot mai puțin în timpul nopții.

Ce-i de făcut în acest caz? Apelăm la un pui de somn în timpul zilei, pentru a ne asigura că dăm randament la locul de muncă ori în plan personal.

CITEȘTE ȘI: Sforăi? Uite care poate fi motivul!

Mai nou, savanții de la Clinca Mayo, din Statele Unite ale Americii, afirmă că acest ritual de somn din timpul zilei este foarte benefic pentru sănătate, întrucât îmbunătăţeşte starea generală, perfomanţa şi vigilenţa. Aceștia au calculat și cât timp ar fi indicat să ne odihnim la prânz, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. Astfel, s-a ajuns la concluzia că 10 până la 30 de minute de somn ar fi durata ideală pentru a avea o zi spornică. Printre beneficiile unui pui de somn în timpul zilei se află și relaxarea, reducerea oboselii, îmbunătăţirea memoriei, creşterea vitezei de reacţie, dar și diminuarea semnificativă a greşelilor sau a accidentelor.

Cu toate acestea, un repaus prea mare poate duce la un somn din inerție, ce poate crea dezorientare și o stare permanentă de oboseală. În cazul în care noaptea nu reușiți să vă odihniți, ori aveți anumite probleme de sănătate, este indicat să vă adresați unui medic, întrucât somnul la prânz este posibil să fie chiar contraindicat.

Oamenii de știință au descoperit și orele la care este cel mai bine să vă odihniți, astfel că cel mai bun somn din timpul zilei este cel cuprins între orele 13.00 şi 15.00. În acest caz este indicat să vă setați o alarmă, care să vă trezească după o perioadă de timp și cel mai bine ar fi să vă înveliți cu o pătură, asta pentru că temperatura corpului scade puțin atunci când dormiți. Dacă ne vom odihni fără să ne învelim, corpul se va lupta în permanență să-și regleze temperatura și este posibil să ne trezim mai obosiți decât ne-am culcat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top