Connect with us

Revistateo.ro

Doua surori gemene si-au inghetat ovarele pentru a putea raman insarcinate

Stil de viata

Doua surori gemene si-au inghetat ovarele pentru a putea ramane insarcinate

Sarah si Joanne Gardner sunt doua surori gemene care si-au inghetat ovarele pentru a putea ramane insarcinate la peste 40 de ani. Ele descriu procedura ca fiind o adevarata masina a timpului si spera ca efortul lor nu a fost in zadar.

Cand te gandesti la fertilizare, te gandesti cu siguranta la inghetarea ovulelor, insa aceste doua femei si-au inghetat ovarele cu totul! Este uimitor, iar medicul care s-a ocupat de aceasta procedura spune ca sansele ca ele sa poata avea copii la peste 45 de ani sunt foarte mari. Acest medic se numeste Sherman Silber si este chirurg sef la Clinica de Infertilitate din St. Louis. Pentru aceasta procedura el a scos toate partile componente ale ovarelor si le-a inghetat spre pastrare in afara corpului.

CITESTE SI: INCREDIBIL! ACESTE TINERE SEAMANA LEIT DESI NU SUNT RUDE

CITESTE SI: ACESTE FETITE GEMENE AU AVUT CORDOANELE OMBILICALE LEGATE. UITE CE S-A INTAMPLAT DUPA NASTERE

Atunci cand cele doua surori gemene s-au hotarat ca este momentul sa aiba copii, ovarele au fost scoase si reintroduse in corpurile acestora in timpul unor operatii de lunga durata. Ele au suferit aceste operatii in luna iunie a acestui an si spera ca rezultatele sa fie cele asteptate. In momentul in care au inceput sa se teama ca nu vor putea avea copii, Sarah si Joanne au ales sa apeleze la inghetarea ovarelor, in speranta ca la o varsta mai inaintata va veni momentul oportun. Acest lucru s-a intamplat in 2009, iar acum a avut loc reintroducerea ovarelor in corpurile femeilor.

Aceasta tehnica exista din anul 2002 si a fost creata special pentru pacientele cu cancer care vor sa conceapa, insa nu au timp sa isi inghete ovulele inainte de a incepe chimioterapia si tratamentele cu radiatii. Se pare ca acesta este un tratament inca in faza experimentala, insa a ajutat o treime din femeile suferinde de cancer sa conceapa dupa ce si-au revenit. Interventia este mult mai ieftina in comparatie cu inghetarea ovulelor (costa aproximativ 3000 de dolari), insa rezultatele nu sunt garantate.

sursa foto: 123rf.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top