Connect with us

Revistateo.ro

Doua teste foarte simple iti spun cat de sanatoasa e inima ta si care este, de fapt, varsta reala a inimii tale. Iata cum le poti face!

Sanatate

Doua teste simple care iti spun cat de sanatoasa e inima ta

Doua teste foarte simple iti pot spune multe despre starea de sanatate a inimii tale. Ambele implica felul in care inima ta se descurca cu exercitiile fizice si felul in care se recupereaza dupa acestea.

Fiecare dintre aceste teste poate prezice riscul de moarte sau de boala in urmatorii zece ani, nu doar din cauze cardiace. Iata cum poti face testele! (Mare atentie! Fa acest exercitii doar la nivelul maxim pe care il poti suporta sau doar daca doctorul spune ca poti sa le faci).

Ai nevoie de un dispozitiv care sa iti masoare bataile inimii, cum ar fi un ceas de fitness integrat cu monitor pentru ritmul cardiac.

Citeste si:Lichiorul care iti trateaza inima

Citeste si:3 stari sufletesti care duc la boli de inima

1.Alearga cat poti de tare timp de trei minute (sau fa orice fel de exercitiu fizic solicitant), dupa care verifica-ti ritmul cardiac si vezi cat de aproape ajunge acesta de 80 sau 90 la suta din nivelul maxim pentru varsta ta ( se calculeaza valoarea maxima scazand varsta calendaristica de la 220; spre exemplu, daca ai 40 de ani, ritmul cardiac maxim ar trebui sa fie de circa 180 de batai pe minut, iar valorile ideale de 80 sau 90 la suta ar trebui sa fie 144, respectiv 162).

2.Chiar la finalul celui mai solicitant exercitiu fizic, monitorizeaza-ti ritmul cardiac. Opreste-te din efortul fizic si verifica-ti ritmul dupa doua minute. Daca a ajuns la cel putin 80 la suta din maximul ritmului cardiac, atunci varsta reala a inimii tale este cu cinci ani mai mica decat cea calendaristica.

foto:caregivingclub.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top