Connect with us

Revistateo.ro

Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf poate fi foarte bună dietă, cu o singură condiţie

Sanatate

Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf poate fi foarte bună dietă, cu o singură condiţie

Salata de boeuf, un preparat care se va afla pe mesele multor români în perioda sărbătorilor de iarnă, se poate transforma într-un aliment sănătos care nu va fi astfel o bombă calorică.

Trebuie să ținem cont însă de cantitatea de maioneză pe care o folosim, ne spun medicii.

”Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug.

Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.

Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan, în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic, despre dieta secretă a starurilor. Cum slăbesc acestea, în realitate: ”Când vine vorba de siluetă, vedetele nu spun adevărul”

Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta, porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare.”, a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Te poate interesa și: Cum iti stapanesti pofta de mancare. Sfaturi de la Mihaela Bilic

Cel mai greu atunci cand tii o dieta este sa ramai impasibila cand te apropii de frigider. Nutritionista Mihaela Bilic te invata cum sa iti stapanesti pofta de mancare cand lupta pare pierduta si ce inseamna, de fapt, aceasta pofta.

“Daca aveti obiceiul sa deschideti frecvent usa frigiderului intrebandu-va “ce sa mai mananc?”, “ce mai e bun pe aici?”, “ce pofta am?” va dau o veste proasta: aveti o problema de oralitate.

Nu foamea va indeamna la mancare, ci efectul de calmare pe care il au toate activitatile facute cu gura: vorbit, mestecat, ronțait, fumat, baut, supt etc. Calmarea o cauta si bebelusul care sta cu suzeta in gura, si dependentul de tigara, si stresatul care rontaie covrigei sau biscuiti, si agitatul care isi mai face inca si inca o cafea. Chiar si atunci cand bem apa ca sa uitam de foame (nu ca ar functiona) tot calmare vrem. Guma de mestecat folosita excesiv nu mai are legatura cu protectia anticarii, tot de oralitate e vorba.

Cum iti stapanesti pofta de mancare? Vorbind!

De cand ne nastem si cunoastem confortul de la sanul mamei invațam sa asociem suptul/mancatul cu starea de bine. Nu va invinovațiti pentru asta, e normal. Incercati insa sa alegeti raul cel mai puțin rau: mancarea ingrasa, fumatul imbolnaveste, suzeta e ridicola dupa o anumita varsta…deci nu mai ramane decat apa. Si vorbitul!

Poate ca mancam prea mult pentru ca tacem prea mult, ținem in noi lucruri, nu suntem autentici, nu spunem ce simțim. Decat sa mancam, mai bine am vorbi, am comunica, am impartasi. Izolarea, insingurarea predispune la mancat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top