Connect with us

Revistateo.ro

Dropbox a fost spart de hackeri

Stiri

Dropbox a fost spart de hackeri

Celebrul serviciu de stocare online, Dropbox, a fost spart de hackeri. Atacul a dus la publicarea datelor personale online a peste 7 milioane de utilizatori ai acestui serviciu, oricine putand lua acele informatii despre persoane.

Mai multe postari de pe siteul pastebin.com au aratat datele a 6.937.000 de conturi Dropbox. Mai multe astfel de conturi au fost incercate de utilizatorii Reddit pentru a le proba, iar majoritatea au fost accesibile.

Hackerii care au atacat Dropbox au recurs la santaj online. Atacul a dorit sa demonstreze in primul rand cat de vulnerabil este serviciul de stocare in fata unor atacuri cibernetice, si, de asemenea, in schimbul publicarii unor noi parole si nume de utilizatori, hackerii au cerut o sponsorizare a monedei virtuale bitcoin.

Oficialii Dropbox au negat atacul siteului de grupul de hackeri, sustinand ca datele au fost furate exploatand vulnerabilitati existente in alte servicii folosite de utilizatori, utilizatori care folosesc printre altele si Dropboxul. Pentru evitarea unor situatii precum acestea, oficialii Dropbox recomanda schimbarea parolelor din cand in cand.

Dropbox este un serviciu online care iti permite sa stochezi gratuit date (poze, muzica, video, documente, etc) pana la 2GB, cu posibilitatea de marire pana la 16 GB. Inchipuie-ti un hardisk online pe care fisierele tale sunt pastrate in siguranta si de unde poti sa le accesezi oricand doresti, si mai ales, de oriunde te-ai afla. Internautii romani il folosesc deja de multa vreme si li se pare extrem de util. Poti sa-ti accesez datele pastrate acolo, atat de pe laptop-ul de acasa, cat șs de pe tableta, telefon, sau chiar un alt computer.

Pentru a obtine pana la 16 GB de spatiu de forma gratuita, este necesar sa ne logam pe Dropbox apoi accesam dropbox.com/referrals. Aici vom obtine informatii detaliate referitoare la diversele modalitati prin care ne putem invita prietenii si cunoscutii sa foloseasca acest serviciu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top