Connect with us

Revistateo.ro

Dura bătălie a unei cântărețe cu epilepsia

Sanatate

Dura bătălie a unei cântărețe cu epilepsia

Cântăreața venezueleană Norka se află la terapie intensivă într-un spital din Cleveland, Ohio, după o intervenție pe care a suferit-o săptămâna trecută pentru a-i localiza 13 electrozi pe creier cu scopul de a descoperi ce anume i-a cauzat epilepsia încă din adolescență.

Ca parte a acestui tratament, cântăreața va trebuie să treacă printr-o nouă operație cel mai probabil diseară sau mâine dimineață, și, dacă apar noi complicații ale bolii, se preconizează o nouă operație anul viitor, în 2015. Operația din 2015 ar putea fi ultima la care este supusă Norka, deoarece medicii susțin că aceasta se poate elibera de cumplita boală.

CITEȘTE ȘI: MISS HONDURAS A FOST GĂSITĂ MOARTĂ

După intervenția din ianuarie, Norka va trebui să se recupereze o perioadă până să revină pe scenă să le cânte fanilor. Norka dorește ca, odată având această experiență nefericită, să înființeze o fundație numită Milagro care vine în sprijinul tuturor persoanelor care se confruntă cu epilepsia.

Dura batalie a unei cantarete cu epilepsia2
Norka și-a ținut la curent prietenii și fanii despre starea ei de sănătate, postând diferite fotografii pe Instagram

Epilepsia (din greacă) înseamnă convlusie, atac sau criză, și este o dereglare a sistemului nervos, care produce schimbări bruște. Această tulburare neurologică este caracterizată de crizele epileptice. Aceste crize pot varia – unele sunt mai scurte și foarte rare, altele sunt mai frecvente. Epilepsia poate fi confirmată cu ajutorul unei electroencefalograme. Dacă pacientul nu poate fi tratat prin medicație, este necesară intervenția chirurgicală, neurostimularea sau schimbările alimentare.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top