Connect with us

Revistateo.ro

Durerea se tratează cu rece sau cald

Inedit

Durerea se tratează cu rece sau cald? Află răspunsul AICI!

Durerea se tratează cu rece sau cald? Află răspunsul AICI! Când vine vorba de a trata durerile musculare, căldura şi frigul sunt soluţiile ideale, asta dacă ştim pentru ce tip de afecţiune sunt potrivite.

CITEŞTE ŞI: Menta braziliană te scapă de dureri la fel ca un analgezic

Conform specialiştilor, căldura este folosită atunci când vrem să tratăm anumite afecţiuni cronice, precum cele cauzate de artroză, în timp ce frigul poate ameliora simptomele cauzate de anumite traumatisme. Medicina modernă a dat naştere unor produse indicate pentru ambele variante, astfel că spray-urile şi plasturii cu levomentol sunt cele mai bune soluţii pentru durerile de muşchi sau articulaţii, iar pentru efectul de încălzire a apărut pe piaţă o serie de creme pe bază de mentol, eucalipt sau salicilat de metil.

Cum acţionează terapia prin căldură? În primul rând, aceasta duce la dilatarea vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sangvină din organism. În plus, va accelera circulaţia oxigenului şi a elementelor nutritive către zona cu probleme şi va duce la eliminarea toxinelor din muşchi, făcându-l să se relaxeze.

Aşasar, căldura este indicată în tratarea problemelor de spate sau a celor cauzate de stres ori efort excesiv, fiind aplicată ca tehnică de vindecare şi în cazul crapelor musculare sau a întinderilor.

Cum acţionează crioterapia? Denumită şi „terapia rece”, aceasta este printre cele mai întâlnite tehnici de calmare a durerilor cauzate de diferite traumatisme. Această procedură, spre deosebire de cea prin căldură, duce la contracţia vaselor de sânge, iar astfel durerea va fi atenuată. Crioterapia este recomandată de specialişti în tratarea durerilor, prevenirea hematoanelor şi a inflamaţiilor, precum şi a posibilelor complicaţii cauzate de acestea.

Spre deosebire de aplicarea tradiţională a compreselor cu gheaţă, spray-urile crioterapeutice pot duce la scăderea temperaturii în zona afectată fără a mai deteriora celulele. Medicii recomandă acest tratament într-un timp cât mai scurt de la producerea leziunii, după care se aplică un plasture pe bază de levomentol, cu efect analgezic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top