Connect with us

Revistateo.ro

echinoctiul de toamna

Stiri

Echinoctiul de toamna: traditii si OBICEIURI pentru 23 septembrie

Toamna vine cu adevarat pe 23 septembrie. In aceasta zi este Echinochiul de toamna – inceputul astronomic al penultimului anotimp.

Miercuri dimineata, 23 septembrie, intram oficial in toamna, daca ii ascultam pe astronomi. Atunci longitudinea soarelui atinge valoarea de 180 de grade si se schimba anotimpul. Soarele va rasari si apune chiar in punctele cardinale Est si Vest, de aceea, durata zilelor va fi egala cu a noptilor.

Astronomii explica: punctul echinoctiului, numit si punct autumnal, este pe cer la intersectia eclipticii – proiectia pe sfera cereasca a orbitei Pamantului. Pana pe 21 decembrie, cand este solstitiul de iarna, dorata zilei scade, iar noptile vor fi din ce in ce mai lungi.

Vezi AICI cum te influenteaza ECHINOCTIUL DE TOAMNA

CITESTE SI: Traditii romanesti pentru fiecare moment al zilei: Lucruri INTERZISE dimineata si seara

Echinoctiul de toamna este un punct de cotitura pentru natura, cand se iau ultimele recolte si se sadesc seminte pentru toamna. Pasarile se retrag in tarile calduroase, iar celelalte animale isi fac provizii si se pregatesc pentru frig. Traditia spune ca florile se plang una catre alta pentru a se usca.

De inceputul anotimpului mai rece sunt legate cateva superstitii. Acum se face primul must, din struguri calcati in cosarca. Se bat nucii, se aduna merele si gutuile. Traditia spune ca ultimele fructe din pomi se lasa pentru Mama Natura.

Traditia spune ca e o perioada de introspectie, in care ne facem planuri si ne regeneram, precum natura.

In mitologia greaca, toamna incepea cand se intorcea zeita Persefona impreuna cu sotul ei, Hades, in lumea subpamanteana. Noul sezon te face sa pui in balanta execurile si reusitele din lunile din urma.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top