Sanatate
Efectele zaharului brun asupra organismului
De-a lungul timpului au existat o serie de dezbateri despre efectele zaharului brun asupra organismului. Se spunea ba ca este mai nociv decat cel alb, ba ca are fata de acesta cateva elemente in plus care ajuta la sanatate.
Adevarul este ca zaharul brun, spre deosebire de zaharul alb, are o consistenta mai ridicata de minerale. Zaharul brun este ceva mai sarac in zaharoza fata de cel alb, care are o concentratie de 90%.
Zaharul brun este folosit de multe ori ca alternativa la cel alb, insa consumat in cantitati uriase pe termen lung, acesta produce aceleasi efecte asupra organismului. Practic, se poate face diabet si de la zaharul brun.
Zaharul brun este bogat in melasa si isi pastreaza culoarea aceea inchisa pentru ca nu este supus procesarii chimice. Acesta este mai bogat din punct de vedere nutritiv si contine si vitamine importante, inclusiv vitamina C.
Efectele zaharului brun asupra corpului tau – cele 3 lucruri care se petrec in interiorul organismului
1. Adaugat in cafea, zaharul brun, datorita mineralelor pe care le contine, tine oboseala la distanta de 3 ori mai mult decat cel alb. Zaharul alb te scoate din amorteala si iti da energie pentru o perioada scurta, in timp ce zaharul brun te mentine activ mai multe ore.
2. Daca bei lapte indulcit cu zahar brun, oasele iti vor multumi. Zaharul brun contine calciu, la fel ca laptele. O singura lingurita de zahar brun in lapte iti va asigura o doza dubla de calciu prevenind astfel bolile osoase.
3. Zaharul brun poate fi folosit si in cosmetica. Mastile cu zahar brun iti exfoliaza tenul in profunzime. De asemenea, acest tip de zahar este mai putin procesat decat cel alb, deci poate fi consumat cu ceva mai mult larghete decat indulcitorul clasic.
Nu uita ca orice produs alimentar consumat in mod excesiv dauneaza organismului tau, acest lucru fiind valabil si in cazul zaharului brun.