Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Elena Negreanu, unul dintre cele mai mari nume ale teatrului radiofonic, a murit la 97 de ani. Ea este cea care l-a descoperit pe Florin Piersic

Regizoarea si actrita Elena Negreanu, personalitate marcanta a Societatii Romane de Radiodifuziune si unul dintre numele importante ale teatrului romanesc, a murit, miercuri, la 97 de ani.

„Teatrul National Radiofonic anunta cu profund regret incetarea din viata a doamnei Elena Negreanu, personalitate marcanta a Societatii Romane de Radiodifuziune, regizor artistic, autoare a unor spectacole de mare finete a expresiei radiofonice, dascal competent si intelectual de autentica vocatie”, informeaza Radio Romania.

Elena Negreanu s-a nascut in anul 1918, la Iasi. Opt ani mai tarziu s-a mutat la Bucuresti, unde, dupa absolvirea liceului, a frecventat cursul de actorie la clasa reputatei profesoare Beate Fredanov.

In anul 1945, Elena Negreanu a fost angajata crainica la Radiodifuziunea Romana. In 1947, prin concurs, aceasta a devenit actrita la Teatrul National. In paralel, la propunerea Aurei Buzescu, a intrat in activitatea pedagogica, devenind conferentiar universitar la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica.

Din anul 1956, Elena Negreanu a optat pentru activitatea de regizor artistic in redactia Teatru a Radiodifuziunii Romane, unde a montat numeroase spectacole din dramaturgia clasica si contemporana, nationala si universala. In anii 2006 si 2008, in foaierul Salii Radio, a prezentat doua expozitii de grafica personala, care s-au bucurat de succes din partea publicului si a criticii de specialitate.

Elena Negreanu este cea care l-a descoperit si incurajat pe actorul Florin Piersic, influentandu-i intreaga cariera, dupa cum a marturisit acesta.

Sursa : Fresh24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top