Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Era nevoie de SPITAL MOBIL la Colectiv? Uite cat au facut ambulantele pana la spitalele din Capitala!

In urma tragediei Colectiv, 164 de persoane au fost internate in 13 spitale din Bucuresti! Dupa numeroasele controverse in ceea ce priveste mobilizarea autoritatilor, am vrut sa vedem cat au avut de mers ambulantele de la club pana la spital! Iata ce am descoperit!

In urma tragediei petrecute ca urmare a incendiului din clubul Colectiv din Capitală, la spitale au fost dusi cu ambulante sau au ajuns singuri peste 180 de raniti. Cei mai multi au fost transportati la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arsi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16).

Alti raniti au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Coltea, Pantelimon, Sf. Ioan, Spitalul Județean Ilfov, Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul SRI,  Spitalul Gerota.

In total, 164 de persoane au fost internate in 13 spitale din Bucuresti.

Mai jos se gaseste o harta care arata distanta dintre locul incendiului si spitalele unde au fost internati ranitii, potrivit googlemaps.com.

Spitale Bucuresti

CITESTE SI: Refacerea unui pacient cu arsuri dureaza trei luni, iar tratamentul costa 1 milion de euro

VEZI SI Spitalul Militar Central: „Nu vom permite pacientilor de la Colectiv sa dea declaratii”

Spitalul Universitar 4 km 14 min fara trafic

Spitalul de Arsi 7,3 km 21 min fara trafic

Spitalul Bagdasar Arseni 4,5 km 15 min fara trafic

Spitalul Coltea 2,4 km 7 min fara trafic

Spitalul Floreasca,4 8 km 21 min fara trafic

Spitalul Militar4,9 km intre 14 si 16 min fara trafic

Spitalul Elias 8, 5 km 25 de min fara trafic

Spitalul Pantelimon 7.5 km 22 de min fara trafic

Spitalul Sfantul Ioan 5,7 km  14 min fara trafic

Spitalul Judetean Ilfov 5,2 km  17 min fara trafic

Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” 4,3 km, 15 min fara trafic

Spitalul SRI 29,4 km, intre 43 si 54 de minute fara trafic.

Spitalul Gerota 4 km, intre 13 si 16 minute fara trafic.

Atunci cand Nicolae Banicioiu a fost intrebat de ce nu a fost folosit spitalul mobil, ministrul a precizat ca s-ar fi pierdut mult timp daca s-ar fi apelat la aceasta masura.

„Spitalul mobil nu avea de ce sa fie folosit nici in prima etapa si nici acum. Victimele au fost luate imediat si aduse in sectiile de primiri urgente functionale. Este mult mai bine asa, pentru ca nu s-a mai pierdut timp. Pacientii au fost directionati catre spitalele care, pe langa primirea si monitorizarea din prima etapa, puteau sa acorde si ingrijirea de specialitate, cele care aveau si sectie de chirurgie plastica. Spitalul mobil se putea folosi in cazul in care numarul de victime era mult mai mare si capacitatea spitalelor existente era depasita sau spitalele existente erau in imposibilitatea de a fi folosite”, a declarat acesta.

Ce este un spital mobil?

Un spital mobil poate fi transportat imediat si instalat la fata locului, are o structura gonflabila, poate fi ridicat in aproximativ 15 minute si este transporat cu o autospeciala dotata cu echipamente de descarcerare grea. Are o capacitate de 40 de locuri.

Momentan, Romania dispune de 13 astfel de spitale pe care pompierii SMURD il pot folosi in cazul unei calamitati naturale.

Cel mai nou spital mobil a costat aproximativ 300.000 de euro si este format din trei camere, unde se face triajul bolnavilor, una dintre ele fiind destinata victimelor care au suferit traumatisme mai usoare si care nu sunt intr-o stare grava. O alta camera este „camera rosie”, de urgenta, unde pot fi introdusi pacientii care se afla intr-o stare grava.

Citeste mai multe despre acest subiect pe fresh24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top