Connect with us

Revistateo.ro

dieta din copilarie

Dieta si Sport

Este DOVEDIT: dieta din copilarie afecteaza sanatatea la maturitate. Mare atentie la factorii cu impact URIAS!

Daca ajungem la maturitate suferind de diverse afectiuni, poate ar fi cazul sa privim si in urma, la dieta din copilarie, care poate fi extrem de importanta pentru sanatatea noastra de adult. Asa ca, parinti, mare grija la ce mananca copiii!

Daca esti complet sincer tu tine insuti, iti dai seama ca de ani de zile iti propui sa mananci mai multe fructe si legume, sa nu mai consumi mezeluri si carne procesata, sa bei mai multa apa. Nu-i asa? In fiecare luni incepi o noua dieta care, de fapt… nu mai incepe niciodata.

Ei bine, inca din copilarie ai fugit de anumite alimente (cel mai probabil, ai fugit de alimentele sanatoase) si acum iti este greu sa incepi o alimentatie echilibrata. Mai grav este faptul ca acele fructe si legume pe care le-ai refuzat atunci cand erai copil au acum impact asupra santatii tale!

CITESTE SI: Dieta cu care slabesti si esti mai fericita! Credeai ca are acest efect?

CITESTE SI: Adevarul despre LACTOZA. Tu stii de ce e benefica pentru dieta ta?

Dr. Michael Miedema, un cardiolog din Statele unite a facut un studiu pe 2,500 de barbati si femei, cu varste intre 18 si 30 de ani, in legatura cu ceea ce au mancat in copilarie. Le-a fost masurat nivelul de calciu depus pe artere, caci acesta poate cauza atac de cord – cei care au mancat intre 7 si 9 fructe si legume in copilarie au fost cu 25% mai predispusi la a face un atac de cord decat cei care au mancat intre doua si patru fructe pe zi.

Medicii au observat ca cei care, copii fiind, au mancat mai multe fructe si legume, au avut o dieta mai sanatoasa in general, cu peste, nuci si uleiuri sanatoase. A fost clar pentru cercetatori: chiar conteaza cate legume si fructe contine dieta din copilarie si adolescenta.

Iata si cateva trucuri pentru parintii care vor dieta din copilarie sa fie potrivita:

– clatitele pot fi facute cu fructe proaspete in loc de gemuri
– pizza facuta in casa poata sa contina si legume
– o portie de paste mica devine delicioasa cu legume alaturi
– salata se potriveste la aproape orice

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top