Connect with us

Revistateo.ro

operatie

Inedit

Este incredibil cum a reuşit! Singura femeie din lume care şi-a făcut operaţie de cezariană singură!

O femeie din Mexic chiar a trecut printr-o asemenea experienţă: singură şi-a făcut cezariană şi a rămas în viaţă!

Ines Ramirez Perez, o femeie simplă dintr-un sat izolat mexican, fără studii medicale, a recurs la acest gest curajos… după ce a suportat 12 ore de travaliu continuu.

Neavând posibilitatea să ajungă prea devreme la un medic, fără telefon şi vecini plecaţi în împrejurimi, Ines a băut trei pahare de lichior, a luat un cuțit de bucătărie și și-a tăiat abdomenul, pentru a scoate bebeluşul.

Femeia de 40 de ani trecuse cu câţiva ani în urmă printr-o experienţă traumatizantă: îi murise copilul la naştere sufocat.

Soţul, zilier, era plecat la muncă pentru câteva săptămâni în alt sat. Chiar dacă pare de necrezut, print-un adevărat miracol, totul a decurs bine. Atât ea, cât și bebelușul născut prematur au rămas în viață.

Operaţia a avut loc în condiţii rudimentare, cu o igienă precară şi un cuţit de bucătărie nesterilizat. Fără a şti exact cum să procedeze, femeia și-a făcut o tăietură verticală de 17 cm.

Asta în condiţiile în care tăietura standard la operația cezariană este orizontală și are cel mult 10 cm. În caz contrar, există pericolul ca muşchii verticali să fie secţionaţi.

Dragostea de mamă a fost mai puternică ca niciodată, deşi femeia a avut nevoie ulterior de îngrijiri medicale pentru că și-a deteriorat intestinal, iar rana nu era cusută. Cu toate astea, Ines şi-a revenit, bebeluşul a fost sănătos, cu o imunitate peste medie

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top