Connect with us

Revistateo.ro

Este o legumă ieftină și întărește sistemul imunitar

Stiri

Este o legumă ieftină și întărește sistemul imunitar

Gulia este o legumă ieftină și întărește sistemul imunitar. Este des utilizată de români pentru supe și ciorbe datorită gustului aromat pe care îl oferă acestora. Dincolo de aspectul gustativ, gulia are și puteri tămăduitoare, luptând cu inamicii sistemului imunitar, prevenind cancerul sau reparând sistemul osos.

Gulia este una dintre cele mai ieftine legume din piață, iar la țară se găsește din plin în grădinile bunicilor. Gulia seamănă la gust cu varza și ridichea, fiind ușor dulceagă. Gulia conține potasiu și vitamina C, două elemente esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.

Cu toate că are un gust dulce, gulia nu conține niciun tip de zahăr și este foarte săracă în grăsimi, fiind un aliment indicat în curele de slăbire. Gulia are faima vindecătoare datorită vitaminei B6, care ajută la formarea hemoglobinei. Se recomandă consumul de gulie și pentru detoxifierea organismului (sucul de gulie, sau zeama cu gulie). Conținutul de vitamina C propulsează gulia în rândul alimentelor cu cei mai puternici antioxidanți.

CITEȘE ȘI: REMEDII NATURISTE PENTRU TRATAREA PROBLEMELOR RESPIRATORII

Faptul că nu conține zahăr este o veste bună pentri diabetici. Gulia este recomandată pentru cei care suferă de diabet pentru că are proprietatea de a regla zahărul din sânge. De asemenea, puterea vindecătoare a guliei este atât de mare încât poate preveni și cancerul. Potrivit cercetătorilor, consumul de legume din familia crucifere contribuie din plin la înlăturarea radicalilor liberi, prevenind apariția tumorilor canceroase.

Oasele și dinții sunt mai puternici dacă vei consuma gulie. Conținutul bogat de fosfor este motivul. Tot fosforul este responsabil și pentru refacerea țesuturilor și reglarea PH-ului sângelui.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Acest articol este scris cu scop informativ. Informațiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical.

2 Comments

2 Comments

  1. Elena Cretu

    2015-02-25T21:33:40+02:00 at 2015-02-25T21:33:40+02:00

    Me gusta mucho el tema de las novedades de la salud

  2. Elena Cretu

    2015-02-25T21:33:40+02:00 at 2015-02-25T21:33:40+02:00

    Me gusta mucho el tema de las novedades de la salud

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top