Connect with us

Revistateo.ro

Este sau nu ciocolata una dintre cauzele acneei?

Cosmetica

Este sau nu ciocolata una dintre cauzele acneei?

Cauzele apariției acneei sunt numeroase. Te poți naște cu această problemă, sau o poți dobândi pe parcurs, din pricina mai multor factori. Odată cu trecerea timpului structura tenului tău se modifică. Este foarte posibil să întâmpini problema apariției coșurilor chiar și la o vârstă înaintată. În principal acestea apar atunci când porii se încarcă cu mizerie, sebum, praf sau alte impurități. De aceea rutina zilnică de îngrijire a tenului este extrem de importantă.

CITEȘTE ȘI: 5 MOTIVE SĂ CONSUMI ARDEI ÎN FIECARE ZI

Ceea ce duce acneea la extrem este excesul de sebum, care lasă toată pielea feței grasă și cu un aspect neplăcut. Pe lângă modificarea tipului de piele, multe femei consideră că acneea poate apărea și datorită consumului unui anumit aliment, care dăunează în acest sens. Pe lista de alimente care ar putea da startul apariției acneei se numără și ciocolata. Conform dermatologilor, nu există o dovadă clară în acest sens. Este dificil de afirmat că ciocolata ca și aliment poate cauza apariția coșurilor, însă cercetările arată că un consum excesiv poate modifica starea pielii și poate da naștere problemelor de acest gen.

Ciocolata albă și ciocolata cu lapte conțin mult mai mult zahăr decât ciocolata neagră, iar consumul acestora este așadar mai strâns legat de apariția problemelor pielii. Cu cât un aliment conține mai mult zahăr, cu atât este mai mare probabilitatea ca acesta să îți afecteze în mod negativ tot organismul, implicit pielea. De aceea este important ca atunci când alegem tipul de ciocolată pe care dorim să îl consumăm, să optăm pentru ciocolata neagră, care conține cel puțin 70% cacao.

Atunci când alimentele pe care le consumăm conțin foarte mutl zahăr, ele crează un dezechilibru hormonal care conduce la inflamații. Din aceste inflamații provin și coșurile. Acest lucru se va întâmpla mai ales la persoanele care au o sensibilitatea crescută.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top