Connect with us

Revistateo.ro

Eşti depresiv? Iată ce trebuie să faci

Sanatate

Eşti depresiv? Iată ce trebuie să faci

Atunci când te confrunți cu stresul, este mult mai uşor să ajungi depresiv.

CITEŞTE ŞI:

Plimbările în natură în grup sunt corelate ratelor mai mici de depresie, mai puțin stres perceput și o îmbunătățire a sănătății mentale și a stării de bine, conform unui studiu realizat de Universitatea Michigan, alături de parteneri de la Universitatea De Monfort, Institutul James Hutton și Universitatea Edge Hill din Marea Britanie.

Cercetătorii au evaluat 1.991 de participanții la programul Walking for Health, din Anglia, care ajută la facilitarea a aproape 3.000 de plimbări săptămânale și atrage peste 70.000 de „plimbăreți” în fiecare an.

„Mersul pe jos este o formă necostisitoare, de risc scăzut și accesibilă de exerciții și pare că, dacă este combinată cu natura și organizarea unui grup, ar putea fi un eliminator de stres foarte puternic, subutilizat. Descoperirile noastre sugerează că ceva la fel de simplu ca alăturarea la un grup de plimbare în natură nu numai că ar putea îmbunătăți emoțiile pozitive zilnice ale cuiva, dar ar putea contribui și la abordări nonfarmaceutice pentru afecțiuni serioase, cum este depresia”, a declarat  autoarea-senior Sara Warber.

Cei care au experimentat de curând evenimente stresante, cum ar fi o boală serioasă, decesul cuiva drag, divorț sau a fi neangajat pentru o perioadă lungă de timp au arătat, în mod special, o îmbunătățire a stării de spirit după plimbările în grup în natură.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top