Connect with us

Revistateo.ro

Eşti pregătită pentru rolul de mamă?

Stiri

Eşti pregătită pentru rolul de mamă?

Eşti pregătită pentru rolul de mamă? Ai hotărât că este timpul să concepi un copil şi crezi că eşti gata pentru asta. Înainte de a trece la treabă, asigură-te că răspunzi afirmativ la întrebările de mai jos.

1. Eşti gata să renunţi la timpul personal? Nu uita că venirea pe lume a unui copil implică o dedicare absolută faţă de acesta. Asta înseamnă nopţi nedormite, urmărirea în permanenţă a celui mic şi o iubire constantă din partea ta.

CITEŞTE ŞI: Ce fel de mamă eşti, în funcţie de zodie

2. Stai bine cu banii? Pe lângă iubire, cel mic implică şi o serie de cheltuieli în plus, unele neprevăzute. Înainte de a concepe un copil, documentează-te bine cu privire la bugetul unei familii cu unul sau mai mulţi copii şi ce cheltuieli implică naşterea şi creşterea unui băieţel sau a unei fetiţe.

3. Eşti susţinută de familie? Sigur, te gândeşti că asta nu prea are relevanţă, însă familia este extrem de importantă pentru un copil. Drept urmare, consultă-te cu ai tăi şi cu părinţii soţului şi vezi ce spun şi ei despre sosirea în familie a unui nou membru.

4. Poţi să pui cariera pe locul doi? Cel puţin pentru moment, vei fi nevoită să faci o pauză de la activitatea profesională, pentru a te dedica noii profesii, cea de mamă. Sigur, poţi angaja o bonă, însă instinctul de mamă te va face să te întrebi în fiecare secundă de face micuţul tău, dacă este bine îngrijit, etc. Dacă simţi că asta va fi mai degrabă o povară decât o bucurie, este indicat să mai aştepţi o perioadă.

5. Vă doriţi amândoi această sarcină? Este foarte important ca şi partenerul tău să-şi dorească un copil, altfel vestea că va fi tată nu o va primi prea bine. Discută cu el şi vezi dacă este cazul, într-adevăr, să deveniţi părinţi, ori el vrea în continuare să se bucure doar de statutul de soţ.

6. Gestionaţi bine conflictele? Ca în orice relaţie, discuţiile aprinse şi certurile sunt la ordinea zilei. Puteţi face în aşa fel încât cel mic să nu fie afectat de divergenţele voastre? Sau la următorul scandal îţi vei face bagajele şi vei pleca la mama?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top