Inedit
Evenimentele zilei de 20 februarie
În 20 februarie 1792 s-a înființat serviciul poștal al Statelor Unite ale Americii.
În 1817 a avut loc premiera operei Bărbierul din Sevillia, a lui Rossini.
În 1867 s-a jucat pentru prima dată pe scena Teatrului Național din București piesa Răzvan și Vidra de B.P. Hașdeu, iar rolul principal a fost al lui Mihai Pascaly.
În 1872 s-a deschis Muzeul Metropolitan de Artă din New York, iar în 1924 s-a născut Eugen Barbu, sciitor, scenarist și membru la Academiei Române.
În 1849 împăratul Franz Joseph a promulgat o constituție prin care se recunoaștea autonomia limitată a Transilvaniei.
În 1882 a încetat din viață Moș Ion Roată, clăcaș în adunarea ad-hoc a Moldovei, care a luptat pentru unirea țărilor române.
În 1918 s-a semnat un protocol de prelungire a armistițiului cu Puterile Centrale, iar în 1922 Prințesa Maria (Mignon) a României s-a logodit cu singurul fiu al regelui Serbiei, Prințul Alexandru. Logodna a avut loc în București, iar nunta la Belgrad în 1922.
În calendarul ortodox astăzi îi pomenim pe Precuviosul Leon, episcopul Cataniei, făcătorul de minuni, părintele Agaton, papă al Romei și pe Precuviosul Părinte Visarion. Sfântul Leon s-a născut în Ravena, într-o familie creștină care i-a arătat încă de frageda pruncie calea cea dreaptă. El a fost făcut întâistătător al mitropoliei Cataniei, în insula Siciliei. Se spune că el octrotea pe toți sărmanii, pe văduve și pe cei bolnavi și îi ajuta cu sfatul și blândețea lui. Cea mai mar eminune a acestuia a fost atunci când a rămas nevătămat după ce a stat în foc ca să îl pedepsească pe Iliodor, un vrăjitor care nălucea lumea cu farmecele sale.
Totodată îl pomenim și pe Precuviosul Părinte Visarion. Născut în Egipt, acesta a iubit pe Dumnezeu din frageda pruncie și s-a dedicat trup și suflet celor sfinte. „Astfel, suindu-se într-un loc pustiu, se nevoia ca fiind fără de trup; şi defăimând trupul ca ceva stricăcios, a supus tot răul binelui şi a avut ajutor pe Dumnezeu, pe Care îl iubea.”, scrie crestin-ortodox.ro