Connect with us

Revistateo.ro

Evenimentele zilei de 21 februarie

Inedit

Evenimentele zilei de 21 februarie

Părintele Timotei a intrat în viașa monahală de la o vârstă fragedă, iubind pe Dumnezeu și toate cele sfinte mai presus de sine însuși. Acesta a dus o viață smerită, în rugăciune, rămânând până la sfârșitul vieții în feciorie. El și-a trăit viața în pustietate, iar Dumnezeul i-a dat darul de a tămădui bolile și de a alunga demonii.

Părintele Eustațiu, patriarhul Antohiei, a trăit în vremea lui Constantin cel Mare, fiind un mare învățător, care a propovăduit credința în toată lumea. El a fost prezent la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, fiind unul dintre cei 318 părinți purtători de Dumnezeu.

Din punct de vedere istoric, la 21 februarie 1916 a început în Franța, la Verdun, cea mai cruntă bătălie din primul război mondial. În urma acesteia aproximativ 1 milion de oameni au murit, iar bătălia s-a încheiat prin respingerea atacurilor germane la data de 18 decembrie.

În 1965 S-a născut Anton Bacalbaşa, ziarist, prozator şi traducător, creatorul personajului literar Moş Teacă, în 1933 -s-a născut Nina Simone, cea mai renumită voce a Americii, interpretă de muzică soul. , iar în 1947 a fost inventat primul aparat de fotografiat la minute de către  Edwin Herbert Land.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top