Connect with us

Revistateo.ro

Evenimentele zilei de 23 februarie

Inedit

Evenimentele zilei de 23 februarie

Sfântul Policarp s-a născut în Smirna – Asia Mică, în secolul 1. El a fost crescut de o văduvă pe nume Calista, deoarece a rămas orfan la o vârstă fragedă. După ce văduva a murit, acesta s-a dedicat comunității, îngrijind bolnavii și bătrânii din jurul său. Înainte ca episcopul din acea vreme, Sfântul Bucolus, să treacă la cele veșnice, el și-a exprimat dorința ca Sfântul Policarp să fie următorul episcop al Smirnei. El a fost foarte iubit de popor și a scris de-a lungul vieții numeroase epistole, însă singura care a supraviețuit până în zilele noastre este Epistola către Filipeni.

Cei patru parinți Ioan, Moise, Antioh și Antonim și-au trăit viața în smerenie, având o credință nemăsurată către Dumnezeu și toate cele sfinte. Sfântul Ioan a trăit în pustie 25 de ani, unde s-a nevoit în lanțuri și în final a trecut la cele veșnice. Totți ceilalți trei părinți s-au nevoit în pustie, având o răbdare nemăsurată și o credință extrem de puternică.

Tot la data de 23 februarie, în 1271 s-a făcut prima mențiune documentară a orașului Brașov, în 1869 a fost fondat Partidul Național Român din Transilvania, care l-a avut la ocnducere pe Ilie Măcelariu și în 1919 a luat ființă partidul fascist al lui Benito Mussolini.

În 1997  Savanții britanici au anunțat că au creat în premieră mondială clona unui animal adult. În anul 2008 naționala de handbal feminin a Norvegiei  a câștigat pentru prima oară în istoria sa finala Jocurilor Olimpice.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top