Connect with us

Revistateo.ro

Evenimentele zilei de 3 martie

Inedit

Evenimentele zilei de 3 martie

„Fraţii după sânge Eutropiu şi Cleonic, erau camarazi cu Vasilisc, nepotul Marelui Mucenic Teodor Tiron. După moartea martirică a Sf. Teodor, ei au ajuns în închisoare, unde, prin predicile lor au întors mulţi prizonieri păgâni la credinţa creştină. Sfinţii Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc şi-au mărturisit cu tărie credinţa în faţa noului ighemon. Pentru aceasta au fost crunt bătuţi, până li s-a învineţit tot corpul.

În timpul suferinţelor, Sf. Eutropiu se ruga cu glas tare la Dumnezeu, „Ajută-ne, Doamne să putem îndura aceste răni pentru cununa muceniciei, aşa cum L-ai ajutat pe slujitorul Tău, Teodor.” Ca răspuns, Însuşi Domnul li s-a înfăţişat mucenicilor împreună cu îngerii Săi şi cu Sf. Teodor Tiron, spunându-le: „Priviţi, a venit Mântuitorul să vă ajute, ca să aveţi viaţă veşnică.”  În noaptea dinaintea execuţiei lor, sfinţii au petrecut în rugăciune iar Domnul le-a apărut din nou şi i-a îmbărbătat. În dimineaţa de 3 martie, Sf. Eutropiu şi Cleonic au fost crucificaţi dar Vasilisc a fost lăsat în închisoare. 

Sf. Vasilisc a fost executat în 22 mai în oraşul Komana. Mucenicului i s-a tăiat capul şi i-au aruncat corpul în râu dar creştinii au găsit moaştele şi le-au îngropat într-un câmp arat. Mai târziu s-a construit la Komana o biserică cu hramul Sf. Vasilisc.”, scrie calendar-ortodox.ro

Preacuvioasa Piamun trăia în casa mamei sale, care se afla nu departe de Alexandria. Acolo ea duce o viață plină de smerenie, în rugaciune și nevoință. Dumnezeu i-a dat darul clarviziunii și așa a reușit fecioara să îi scape pe locuitorii satului său de oamenii unui sat orbiți de lăcomie, care doreau să distrugă satul natal al fecioarei. Dumnezeu le-a arătat răufăcătorilor că doar Sfânta Piamun a reușit să își scape consătenii, cu rugăciunile și darul ei, iar aceștia s-au căit.

În istorie, în această zi, în anul 1995, Elvis Presley a apărut pentru prima dată la televizor, iar în 1992 Bosnia Herțegovina și-a proclamat independența. În anul 2002, armata americană a folosit pentru prima oară o armă foarte puternică și periculoasă, bomba termobarică.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top