Connect with us

Revistateo.ro

Evenimentele zilei de 5 martie

Inedit

Evenimentele zilei de 5 martie

Sfântul Conon din Isauria a trăit în timpul apostolilor într-un sat pe nume Vidani. Deși s-a căsătorit, el a trăit cu femeia lui în curăție, iar Sfântul Arhanghel Mihail l-a învățat dreapta credință la împărtășit cu Sfintele Taine și i-a dat puterea de a face lucruri nemaivăzute. El a convins atât pe soția lui cât și pe tatăl său să se dedice Lui Dumnezeu întru totul. El a sfârșit în casa sa, la doi ani după ce a fost chinuit crunt de ighemonul Magnus.

Sfântul Conon grădinarul a trăit în vremea împăratului Decius, fiind un om cinstit, iubitor de cele sfinte și foarte smerit. De aceea mulți căitai să îl prindă și să îl omoare pentru credința sa. El însă a căzut în fața lor, iar aceștia l-au legat și l-au dus la ighemonul Publius. Acesta i-a bătut cuie în picioare și l-a forțat să meargă așa înaintea unui car. În urma acestui chin sfântul și-a mutat sufletul la Domnul.

Părintele Marcu a reușit să ajungă prin credințalui la cea mai înaltă treaptă din sihăstrie. El a scris nenumărate lucrări sfinte care sunt și astăzi învățătură creștinilor (în Filocalia românească, volumul 1). Dumnezeu i-a dat puterea de a săvârși minuni. Preotul mânăstirii unde a trăit părintele spunea că un înger venea de fiecare dată să îș împărtășească.

În istorie, la data de 5 martie, în anul 1133 s-a născut Regele Henric al II-lea al Angliei, iar în 1658 a început domnia lui Mihnea Radu în Ţara Românească. În 1928 s-a svârșit primul război mondial, iar la Buftea s-a semnat Tratatul preliminar de pace între România şi Puterile Centrale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top