Dieta si Sport
Evita sa mai pui aceste ingrediente in salata
Te-ai gandit vreodata ca o salata poate avea mult mai multe calorii decat un burger? Acest lucru este posibil, mai ales daca adaugi ingredientele nepotrivite. Nu te pacali cu ideea ca salata ta de la pranz te ajuta sa iti mentii silueta, daca ii adaugi ingrediente care nu sunt deloc benefice pentru sanatatea organismului. Uite ce trebuie sa eviti!
1. Otetul balsamic. Otetul balsamic traditional din Italia este lasat sa se matureze cel putin 12 ani. Dupa cum iti poti da seama, nu este ieftin deloc si nici foarte accesibil. Majoritatea variantelor de otet balsamic pe care le gasesti in comert nu sunt deloc sanatoase si au o multime de aditivi si un continut ridicat de zahar. Inlocuieste acest tip de otet cu otetul de mere sau cu zeama de lamaie.
CITESTE SI: SLABESTE 12 KILOGRAME INTR-O LUNA CU DIETA BRAZILIANA
CITESTE SI: CUM SA ALEGI CEL MAI DUCE PEPENE
2. Dressingul „fat-free”. In magazinele mari exista o multime de dressinguri pentru salate, care mai de care mai atragatoare. Nu uita insa ca „fara grasimi” este de fapt codul pentru „foarte mult zahar”, asa ca ar trebui sa eviti complet aceste produse si sa iti prepari singura dressingul pentru salata.
3. Fructele uscate. Atunci cand mananci fructe proaspete, apa si continutul bogat in fibre contribuie la buna functionare a procesului de digestie si echilibreaza balanta. Cand apa este extrasa complet, fructele pot deveni adevarate bombe calorice, cu o concentratie foarte mare de zahar. Daca iti plac foarte mult opteaza pentru o cantitate cat mai mica.
4. Baconul prajit. Da un gust minunat si o textura nemaipomenita, insa nu este deloc benefic pentru silueta ta. Specialistii iti recomanda sa il inlocuiesti cu sunca de curcan sau piept de pui. In acest mod vei avea suficiente proteine si cat mai putine grasimi in salata.
5. Nucile glazurate. Daca vrei o salata fancy cu singuranta nucile glazurate se numara pe lista ingredientelor cheie. Merg de minune cu branza si nu te vei mai putea opri din mancat. Din pacate, oricat de sanatoase ar fi nucile, atunci cand sunt invelite in zahar devin un ingredient interzis.