Connect with us

Revistateo.ro

EXPERIMENT ALARMANT. Ce se întâmplă cu dinții tăi dacă fumezi 30 de zile la rând

Ingrijirea dintilor

EXPERIMENT ALARMANT. Ce se întâmplă cu dinții tăi dacă fumezi 30 de zile la rând

Dacă ții la sănătatea dinților tăi și ești fumător ori te gândești să te apuci de afumat, e bine să afli înainte cum este afectată dantura de nicotină.

Ce se întâmplă cu dinții fumătorilor în doar 30 de zile

ÎN PRIMELE 5 ZILE

Majoritatea specialiștilor denunță riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar pe fondul consumului zilnic de țigări, însă nu doar plămânii suferă, ci și dinții.

În primele 5 zile se petrece un fenomen pe care îl resimți, dar nu îi dai suficientă importanță. Secreția de saliva se reduce cu până la 70%, mucoasa dentală fiind afectată, deoarece aceasta secreție are rolul de a o curăța.

ZILELE 6-10

Mediul bucal devine uscat, iar din ziua 6 dinții se decolorează, chiar dacă te speli zilnic cu o pastă de dinti testată si recomandată clinic. E adevărat, daca ai grijă cum trebuie de dinții tăi, decolorarea nu este atât de evidentă.

CITESTE SI: RETETA ULUITOARE de PASTA DE DINTI DIN CIOCOLATA. Vezi cum iti ajuta dintii!

CITESTE SI: Top 6 alimente care ITI PATEAZA DINTII. Doua dintre ele le consumi cu frecventa

ZILELE 11-16

Pe dinții tăi încep să apară pete cauzate de depunerile de nicotină și gudron, cele doua ingrediente de bază ale țigărilor. Gudronul pătrunde cu rapiditate în smalțul dentar, distrugându-l încet și sigur.

ZILELE 17-25

Gingiile devin mai sensibile deoarece secreția salivară lipsește și se instalează toate condițiile pentru formarea cariilor dentare.

ZILELE 26-30

Respirația urât mirositoare, în ciuda folosirii produselor de îngrijire a gurii, reprezintă un puternic semnal de alarmă.

Mai exact, dacă după 30 de zile de fumat, deși îți speli dinții cu regularitate și folosești chiar și ață dentară, respirația ta este urât mirositoare, asta înseamnă că în următoarele luni ai toate sansele sa suferi o infecție.

Lipsa secreției salivare duce la probleme precum dureri de dinti insuportabile, formarea unor posibile cheaguri de puroi și inflamarea gingiilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top